1. Olav Mol levert Nederlands commentaar in F1 2020

Olav Mol levert Nederlands commentaar in F1 2020

Als eerste Nederlander ooit

Olav Mol is in juli te horen als commentator in F1 2020. Mol is de allereerste Nederlandse verslaggever die in een F1-game van Codemasters voorkomt.

F1-fans zullen de verslaggever wel kennen, Mol is al sinds 1991 te horen als commentator van de Formule 1 en heeft meer dan 500 races voorzien van commentaar. In 2016 won hij zelfs de Theo Koomen-award voor zijn commentaar bij de overwinning van Max Verstappen in Barcelona.

In een persbericht laat Mol weten dat het een enorme uitdaging was, “maar ook ontzettend leuk”, om verslag te mogen doen in F1 2020. “Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de racekalender, maar is de sport virtueel, met miljoenen spelers, ook populairder en realistischer dan ooit.” Mol vindt het een enorme eer om de verslaggeving te verzorgen: Om als commentator dan ook onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer”.

F1 2020 komt op 10 juli uit op de PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia. Spelers die de Michael Schumacher Deluxe Edition kopen krijgen naast exclusieve content drie dagen eerder toegang tot de game.

F1 2020

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

  • Ik denk dat ik gewoon Engels commentaar zal gebruiken, maar het is wel leuk voor de mensen die graag Nederlands commentaar horen.
  • Zal wel door de toevoeging van Zandvoort komen.
    Ga er zelf geen gebruik van maken ben zo niet te spreken over zijn manier van commentaar geven.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren