1. Team Gullit-speler wint 45.000 dollar met Fifa 20-toernooi

Team Gullit-speler wint 45.000 dollar met Fifa 20-toernooi

Nederlander Dani Hagebeuk vroeg uitgeschakeld

Het Zweedse lid van Team Gullit, Olle 'Ollelito' Arbin, heeft dit weekend de finale van de FUT Champions Cup Stage 3 gewonnen van Fifa 20.

Met deze overwinning heeft de Zweed 50.000 dollar en 2000 Global Series Points verdiend. Deze punten hebben Fifa-spelers nodig om zich te kunnen plaatsen voor de Global Series Playoffs, het grote eindtoernooi van Fifa 20. Nederlander Dani Hagebeuk werd helaas na drie verloren wedstrijden al uitgeschakeld.

Het resultaat kwam voor veel kenners als een verrassing, vorige maand werd Ollelito immers nog uitgeschakeld in de groepsfase van het toernooi. Bovendien was het überhaupt pas de tweede keer dat de Zweed zich kwalificeerde voor een dergelijk toernooi. Deze overwinning heeft de Zweed echter direct naar de vierde plek getild in de Xbox Global Rankings. De finale werd gespeeld in Atlanta Georgia en was overigens behoorlijk spannend. Arbin nam het op tegen HSV-speler Umut Gültekin en versloeg hem met 4-3 in potjes.

Het team van Ruud Gullit leidt eSporters onafhankelijk op, maar uiteindelijk komen ze allemaal uit voor hetzelfde team. Gullit heeft eerder aangegeven dat hij door zijn zoons in de Fifa-wereld is terechtgekomen en dat hij gefascineerd is door de enorme wereld die zich schuil houdt achter de voetbalgame. Bovendien vindt hij de gelijkenissen tussen Fifa en echt voetbal erg groot en vindt de hij keuzes die Fifa-spelers moeten maken interessant.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren