1. Omzet CD Projekt Red is afgelopen kwartaal gestegen

Omzet CD Projekt Red is afgelopen kwartaal gestegen

Ook zonder Cyberpunk 2077

De omzet van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red is afgelopen kwartaal gestegen. Dat blijkt uit de nieuwste financiële cijfers van het bedrijf.

De omzet in het derde kwartaal van 2020 lag maar liefst 13 procent hoger dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Het gaat om de maanden juli, augustus en september. De stijging is opvallend, omdat CD Projekt Red geen nieuwe games heeft uitgegeven. Dit is het laatste volledige kwartaal voordat hun nieuwe game Cyberpunk 2077 uitkomt.

The Witcher 3 en zijn uitbreidingen blijft de grootste verdiener voor het Poolse bedrijf. Ook andere games die aan The Witcher zijn gerelateerd, zoals Thronebreaker en Gwent, blijven geld binnenhalen.

De populaire games waren echter niet verantwoordelijk voor de groei in omzet. Vooral de verkopen via distributieplatform GOG.com zitten in de lift, de omzet steeg hier van 7 naar 9 miljoen euro. In totaal maakte CD Projekt Red ruim 5 miljoen euro winst in het kwartaal.

cyberpunk 2077

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren