1. PlayStation 5 onthulling komt misschien deze februari

PlayStation 5 onthulling komt misschien deze februari

PS5-lancering volgt PS4-tijdlijn

Hiroki Totoki, uitvoerend president en hoofd van financiën, verwacht dat de onthulling van de PlayStation 5 qua tijdlijn niet veel zal verschillen met die van de PlayStation 4. De uitgever kondigde de PS4 aan in februari 2013 en lanceerde de console in november van hetzelfde jaar.

Totoki bespreekt de onthulling van de PS5 tijdens een winstbespreking met investeerders. “Het is erg lastig om de timing van de PlayStation 5 te bespreken, maar zoals het er nu uitziet, zullen we een tijdlijn aanhouden die vergelijkbaar is met het verleden.” Vervolgens zegt Totoki dat het tijdschema niet gaat veranderen.

Het is niet zeker wanneer de onthulling van de PlayStation 5 officieel gaat plaatsvinden, toch is er nog een kans dat dit deze maand gaat gebeuren.

De website voor de Playstation 5 staat ook al online, daar is vooralsnog niet veel informatie op te vinden. Op de site staat dat Sony nog niet klaar is voor de volledige onthulling van de PlayStation 5, maar dat ze wel zijn begonnen met het delen van een aantal features van de volgende generatie PlayStation.

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Onthulling zal vast wel een dezer dagen/weken plaatsvinden met wellicht de best grafische games die klaarliggen.

  Vervolgens wachten tot Microsoft de verkoopprijs tijdens de E3 prijsgeeft. Daarna kan Sony op eigen evenement qua prijs hetzelfde of lager gaan zitten en vol inzetten op exclusives.
 • Wat een heerlijk potje blufpoker. Microsoft gaat all-in, en het is duidelijk dat Sony een stuk voorzichtiger is.
  Het zou ze wel sieren om zelf een keer als eerst met een prijs te komen..
 • @Gaaiz

  Ja. Het zou ze sieren. Maar daar heeft Sony dus even dikke schijt aan.
 • @Gaaiz

  Volgens mij heeft Sony al aangegeven op Xbox te wachten. Wat nou als Xbox hetzelfde doet haha.
 • @Gaaiz

  Hoezo? Gaan wij ze als consument dan sympathieker vinden?

  Dit gedeelte maakt of breekt je console. De achterstand die de Xbox One opliep door een te hoge prijs (uiteraard ook andere redenen) was enorm.
 • @Silverwolf
  Dat niet, maar het valt wel op en is een beetje "zwak" om het initiatief steeds aan anderen over te laten.
  Ik ben benieuwd wat er gebeurt, zoals hierboven ook wordt aangegeven, als Microsoft ook besluit zich stil te houden.

  Uiteindelijk denk ik nog steeds dat Microsoft twee consoles uit zal brengen. Een "flagship" en een budget model, waar de PS5 waarschijnlijk tussenin zal zitten.
 • @Gaaiz
  Ik hoop ook dat Microsoft zich stil houd. Sony verdiend het niet bepaald om goedkoop te scoren dit keer. Beetje klaar met hun arrogante houding de laatste twee jaar.
 • @ShadowhunterrX

  Microsoft moet gewoon zeggen: wij matchen de prijs van de PlayStation 5.

  Dan maakt het niet meer uit wie er eerst gaat.
 • @ShadowhunterrX

  Arrogant of zelfverzekerd? Ik zou het ook wel weten in hun positie
 • @Gaaiz Want Sony denkt zeker..

  "Aah…Microsoft heeft toch zo'n kut generatie gehad en kon ons nergens in bijbenen, laten wij alvast de prijs geven, dan horen we graag van hun wat hun prijs zal worden, ooh en misschien moeten we ze een bloemetje sturen".

  Je vat het bijna op alsof je er persoonlijk mee te maken hebt…..
 • @Snake_NL
  Ja, dat is precies wat ik bedoel! Kom op Snake.. Je laatste zin is in dit geval duidelijk bij jezelf van toepassing.
 • @Gaaiz Niet als ik je comments lees….
 • @Gaaiz Kijk eerst maar eens goed naar jezelf, moeilijk serieus te nemen zo.
 • @WinNow
  Kom anders eens met wat onderbouwing. Waar stoor je je precies aan?
 • Spannend! Ben erg benieuwd waar de PS5 toe in staat is. Zal deze hoe dan ook aanschaffen.
 • Ik geniet hiervan. Heerlijke strijd tussen microsoft en Sony. Wie vertelt wat als eerste. Waar gaan ze zich op focussen zich te onderscheiden van de ander. Heerlijk stukje concurrentie. Maakt mij niet uit wie het beter doet, ik vind het prachtig om de strijd te zien.

  Ik denk dat Microsoft meer op services gaat focussen en Sony meer op exclusives en hardware (VR). Denk dat vandaag de dag het verhaal van Sony nog steeds iets interessanter is voor de huidige consument, maar dat zal in de loop der jaren wss draaien naar microsoft.

  Ikzelf ga op release nog niet om naar next gen (denk ik). Bij zelfde prijs en games neig ik naar microsoft door fijnere controller, maar prijs en games spelen ook een rol. Ik zie het wel.
 • @Newgamessuck
  Dit verbaasde mij best wel. Exclusives staat in dit kleine onderzoekje van Ed Boon (Mortal Kombat maker) onderaan. Prijs en backcompat is belangrijker: https://twitter.com/noobde/status/1229848242638245888?s=20
 • @That Mr Awesome

  Ja, maar voor die kleinere prijs willen ze wss wel de maximale specs :). Gemiddelde Consumenten zijn niet zo snugger.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren