1. Molyneux-studio 22Cans heeft ontslagronde te verduren

Molyneux-studio 22Cans heeft ontslagronde te verduren

Het is niet bekend om hoeveel werknemers het gaat

Er zijn werknemers ontslagen bij 22Cans, de ontwikkelstudio van Peter Molyneux.

Dat werd gemeld door GamesIndustry. Als reactie daarop laat Eurogamer weten een statement van de studio te hebben ontvangen waarin wordt gemeld dat de studio blijft functioneren en games blijft ontwikkelen.

"Helaas kunnen we door een aantal factoren, waaronder projecten die een bepaalde fase van ontwikkeling bereiken, bevestigen dat een aantal rollen binnen 22Cans overbodig waren."

Het is niet ongebruikelijk dat een ontwikkelaar een aantal werknemers laat gaan wanneer de ontwikkeling van games wordt afgerond. Het is niet duidelijk welke andere factoren meespelen bij de ontslagronde van 22Cans en om hoeveel mensen het gaat.

Molyneux vertrok begin vorig decennium bij Microsoft en richtte in 2012 22Cans op. Hij bracht kort daarna de experimentele mobiele game Curiosity: What's Inside the Cube? uit. De simgame Godus werd in 2013 als Early Access-game gelanceerd, en is nog altijd Early Access. In 2017 werd The Trail: Frontier Challenge uitgebracht. De industriële sim Legacy werd tot slot in 2019 aangekondigd, maar sindsdien is er niets van die titel vernomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren