1. Switch-versie van Xenoblade Chronicles X is niet in de maak

Switch-versie van Xenoblade Chronicles X is niet in de maak

'Het is een gigantische game'

Een Switch-versie van Wii U-game Xenoblade Chronicles X lijkt er voorlopig niet te komen. Monolith Soft's Tetsuya Takahashi: "Het zou erg moeilijk te realiseren zijn."

Dat meldt hij aan USGamer. De executive producer die zelf Monolith Soft heeft opgericht zou het wel graag willen, maar er zijn obstakels. "De toekomst is op dit moment onduidelijk. Persoonlijk zou ik de game graag op Switch zien, maar het is heel moeilijk te realiseren. Geld is een probleem. Het is een gigantische game en het opnieuw maken zou erg moeilijk zijn."

Takahashi sluit een Switch-versie van de openwereld-rpg dus niet helemaal uit, maar het spel lijkt op dit moment niet in de maak te zijn en ook niet in de planning te zijn. Wel is Xenoblade Chronicles 2 verkrijgbaar op de hybride console van Nintendo. Dit is een vervolg op de Wii-game.

Xenoblade Chronicles X

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Xenoblade 1 overzetting is ook goed. Al was de 3DS versie knap gedaan, vond het niet geweldig spelen.
 • En wat zie je straks op E3 of een direct? Een aankondiging.

  Ze jokken wel vaker om het gewoon even stil te houden. Bovendien gaat het om een port…die zijn nooit te duur. Helemaal gezien dat Cronicles 2 de best verkochte is in de serie lijkt het mij een inkoppertje.

  Ik denk echter dat monolith er zelf niet mee bezig is en dat het wordt uitbesteed. Monolith zelf zal wel bezig met een vervolg op Chronicles 2.
 • Is ook niet nodig misschien nog super Mario 3d world maar meer ports zijn niet nodig.
 • @kaassoufleeisback

  Veel mensen vragen anders ook om Mario Maker en The Wind Waker/Twilight Princess (incl. een Skyward Sword remaster). :-)
 • @Piet S.

  Waarom zouden mensen dat willen. Ok Mario Maker kan ik inkomen Maar die Zelda remasters zijn overbodig. Al deze Zelda games zijn stap terug van Breath of the wild
 • @kaassoufleeisback

  Eens met kaas.

  Ik zie een heruitgave van deze Zelda games ook niet zitten. Tenminste niet los.

  Ik zou een nieuwe Zelda Collection pakket maken met alle Zelda games ooit uitgebracht (met uitzondering BotW) op 1 gamecard.
 • @Ramirez

  Ik las laatst dat iemand graag een 3D Zelda remaster/remake pack wilde met daarin TWW, TP & SS en als het even kan ook OoT & MM. Nou dat zou ik toch ook graag willen hoor! :-D
 • @kaassoufleeisback

  Hoe meer ports hoe beter. Wat is het probleem met meer keuze voor iedereen? Helemaal na zo een geflopt console als de WiiU is het leuk dat die games niet zomaar worden vergeten.

  Het is echt niet zo dat een port betekent dat een nieuwe game niet wordt gemaakt ofzo.

  Die ports worden sowieso vaak door studio's gemaakt die prima kunnen porten maar zelf geen games kunnen maken die boven de 7 scoren.
 • @Newgamessuck

  Deze gedachte deel ik wel met je, moet ik zeggen. Zolang het de ontwikkeling van nieuwe games niet in de weg zit, zie ik het probleem niet. :-)
 • @Newgamessuck
  Juist. Een goede game -en met name Nintendo games- blijven jarenlang goede games. Wii U games mogen sowieso allemaal geport worden, want de console is zo weinig verkocht, waardoor er een hoop Switch bezitters er blij mee zullen zijn.

  Er wordt te kinderachtig naar de gamesmarkt gekeken. Klassieke films worden ook op ieder nieuw medium opnieuw uitgebracht. Een FIFA 2003 zit niemand op te wachten uiteraard, maar met een Sonic Adventure met een kleine update, maak je menig kind nog steeds blij mee. Gelijk allemaal piepen dat het geldwolven zijn… Tsja geld, daar draait ieder profit bedrijf om.
 • @kaassoufleeisback

  Ik zeg alleen dat ik lees en hoor dat andere mensen dit graag willen. Zelf zou ik er ook niet negatief tegenover staan. Een SS remaster/remake wil ik 100% zeker! :-)
 • @Piet S.

  Skyward Sword verdient wel een hd remaster idd. Wel met normale controls graag.

  Maar windwaker etc ook allemaal opnieuw uitbrengen? Ik weet het niet hoor. Maak dan gewoon een collection.
 • @Ramirez
  Als je er normale controls aan toevoegt, houdt je weinig game over. Het gros van de dungeon puzzels leunde op motion controls.
 • @SmartTies

  Ik denk dat ze zouden gaan voor Joy-Con controls, anders staan ze (denk ik) inderdaad voor een uitdaging. Maar ja, uitdagingen zijn soms ook leuk! :-D
 • @Ramirez

  Inderdaad het liefst met normale controls, maar ze kunnen er ook een 'Joy-Con only' game van maken. Motion controls-loos heeft echter (zeker) mij voorkeur.

  Ja, een collectie is dan inderdaad the way to go. Daar doel ik eigenlijk ook op. Al zie/hoor je me ook niet zeuren als ze los uitkomen voor de Switch. :-D
 • @Piet S.

  Dit ^
 • @Don Carpaccio

  Zou toch mooi zijn he! :-D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren