1. Ontwikkelaar cloudplatform Shadow vraagt faillissement aan in VS

Ontwikkelaar cloudplatform Shadow vraagt faillissement aan in VS

Op zoek naar nieuwe investeerders

Blade, het bedrijf achter cloudgamingplatform Shadow, heeft faillissement aangevraagd in de VS. Dat meldt Games Industry.

Blade biedt verschillende abonnementen aan waarbij gebruikers toegang krijgen tot een volledige pc om op te gamen of gebruik te maken van andere programma's.

In een blog schrijft het bedrijf een 'reorganisatie' te ondergaan terwijl het op zoek gaat naar nieuwe investeerders. Volgens het bedrijf staan er 'duizenden' mensen in de wacht om gebruik te kunnen maken van de service, omdat de vraag naar de technologie te hoog is. Blade zegt daarmee 'slachtoffer van eigen succes' te zijn.

Ook zegt het bedrijf af te willen van de schuld die het heeft, waarmee het doelt op Franse serververstrekker 2CRSI. In een statement van 2CRSI zegt het bedrijf 30,2 miljoen dollar aan apparatuur van Blade en een overige schuld van 3,7 miljoen dollar te kunnen claimen. 

Door de pandemie zou er meer vraag zijn naar de servers, en zouden andere klanten meer betalen. Een dag na het statement vroeg de Amerikaanse tak van Blade faillissement aan.

Volgens Blade verandert er niets voor huidige Shadow-abonnees.

shadow

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren