1. Ontwikkelaar Gris beschuldigt Fabulous van het stelen van hun concept

Ontwikkelaar Gris beschuldigt Fabulous van het stelen van hun concept

‘The Fabulous-app kopieert GRIS’

De ontwikkelaar van de platform-game Gris, Devolver Digital, beschuldigt Fabulous van het stelen van GRIS-concept.

Via Twitter deelt Devolver Digital een side-by-side van de twee games en de overeenkomsten zijn duidelijk te zien. De beelden van Fabulous – Daily Motivation, de game van ontwikkelaar Fabulous, komen van de trailer. In de tweet zegt Devolver Digital het volgende: “The Fabulous-app (@GetTheFabulous) kopieert GRIS en herinnert alle ontwikkelaars eraan om rekening te houden met grote bedrijven en merken die het creatieve werk van kleinere studio’s stelen.”

Gamasutra heeft ontwikkelaar Fabulous gevraagd om een reactie op de beschuldiging. CEO van het bedrijf, Sami Ben Hassine, gaf antwoord. Hij stelt dat het nooit de intentie was geweest om iets fout te doen en dat er een team is van artiesten en freelancers die zich bezig hebben gehouden met die video. De video zelf, zegt hij, is al maanden geleden gecreëerd. Ze zijn momenteel bezig met een onderzoek om te kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren. Een vervolg reactie van Devolver Digital is er nog niet.

Bekijk hieronder de video waarin beide vergeleken worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dagmar De Groot Stagiaire op de redactie van InsideGamer en Gamer.nl. Grote Final Fantasy- en Tomb Raider-fanaat. Ook anime- en manga-obsessed, basically a tiny-lil'-5-foot-4-inches-nerd. Sword Art Online-boeken, -serie en -games zijn fantastisch, don't @ me ;)

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren