1. Ontwikkelaar Starbreeze heeft bijna alle schulden afbetaald

Ontwikkelaar Starbreeze heeft bijna alle schulden afbetaald

Eigen schuld

De Zweedse ontwikkelaar en uitgever Starbreeze heeft bijna alle schulden afbetaald. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht.

Het bedrijf achter onder andere Payday 2 kwam twee jaar geleden in ernstige financiële problemen. De uitgever zat een jaar in 'reconstructie', een speciale herstelperiode die aan Zweedse bedrijven kan worden toegewezen, om de verliezen en schulden te beperken.

In december 2019 kwam Starbreeze met een plan om de schulden af te betalen. Vandaag laat het bedrijf weten dat dit plan grotendeels is geslaagd. De schulden aan leveranciers zijn inmiddels afgelost en de schuld aan financiële groep Nordea is een stuk kleiner geworden.

De afgelopen twee jaar heeft Starbreeze de rechten van een aantal games verkocht. Zo geeft het niet meer het aankomende System Shock 3 uit. Ook is een kwart van het personeel ontslagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren