1. Cross-play op PS4 kan vanaf nu in potentie aan alle games worden toegevoegd

Cross-play op PS4 kan vanaf nu in potentie aan alle games worden toegevoegd

Techniek is nu uit bèta

De bèta van cross-play op PlayStation 4 is voorbij, wat betekent dat ontwikkelaars in principe cross-play aan alle PS4-games kunnen toevoegen.

Dat meldt Wired. Natuurlijk wordt niet elke game geschikt voor cross-play, maar zolang een studio dit wil implementeren in een PS4-game, is het mogelijk. Cross-play, voor de duidelijkheid, betekent dat spelers op een systeem in de online multiplayer kunnen spelen tegen gamers op een ander systeem.

Volgens Wired is Call of Duty: Modern Warfare de eerste grote game die hier gebruik van gaat maken. Activision liet eerder al weten dat het spel cross-play opties krijgt. De shooter komt op 25 oktober uit. Sinds deze week is cross-play tussen de PS4- en Xbox One-versies van PlayerUnkown's Battlegrounds ook beschikbaar.

In het Wired-interview met Sony's Jim Ryan wordt verder ook gepraat over PlayStation Now - eerder deze week kondigde Sony aan de prijs van de service te halveren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Love playstation maar zal is tijd worden

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren