1. Sommige PS4-games die niet op PS5 draaien ontvangen updates

Sommige PS4-games die niet op PS5 draaien ontvangen updates

TT Isle of Man en DWVR draaien uiteindelijk wel op PS5

Sommige ontwikkelaars werken aan updates voor PlayStation 4-games die niet op PlayStation 5 werken, om ze alsnog geschikt te maken voor de aankomende console.

Sony bracht vorige week een lijst uit van tien PlayStation 4-games die niet correct op PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden.Het gaat om Shadow Complex Remastered, DWVR, Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It!, TT Isle of Man - Ride on the Edge 2, We Sing Robinson: The Journey, Hitman Go: Definitive Edition, Joe's Diner en Shadwen. Hoewel andere games via backward compatibility ook problemen kunnen opleveren, werken deze tien spellen sowieso niet naar behoren op de PS5.

Nu blijkt dat diverse ontwikkelaars aan updates voor sommige van deze games werken. Zo heeft Nacon aan Push Square bevestigd een patch voor TT Isle of Man - Ride on the Edge 2 te maken, waardoor het spel wel PlayStation 5 ondersteunt. Het is niet duidelijk wanneer de update precies moet verschijnen. Ook de ontwikkelaar van de vr-shooter DWVR laat via Reddit weten een patch te maken. De ontwikkelaar hoopt dat de patch voor de PS5-lancering uitkomt.

TT Isle of Man - Ride on the Edge 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Goed nieuws, voor de enkeling die deze games nog willen spelen.

  Ik hoop alleen dat Sony die update van gister rechtzet. Sommige (delen van) PS4-games draaien niet meer op mijn PS4 door die update van gister…
 • @CerandoX.nl
  Ja heel irritant inderdaad. Partychat was bijna niet aan te maken.
 • @CerandoX.nl
  Als beta tester van de update zagen we dit al maanden van tevoren aankomen en omdat de forums gesloten zijn eerder dit jaar was de enige manier om feedback te geven een zielige survey. Anders was de backlash al eerder gebeurd, maar helaas Sony is sinds mannen zoals Jim Ryan op hun stoelje zitten minder klantvriendelijk en aardig arrogant geworden. ( Playstation classic was een voorbode )

  Ook zagen we al aankomen dat PS3/PSP/VITA langzaam gekilled werden. Vita partychat werkt bijvoorbeeld niet meer en de nieuwe store update maakt bereik van deze Legacy systemen ook lastig.

  Sry voor de kleine REEEE. Maar mensen moeten gewoon begrijpen Sony weer meer met zichzelf bezig ( PS3 era ) is dan met de klant. Ow en je moet nooit digitaal gaan op consoles anyway. Tenzij je op Xbox zit ( voor nu ).
 • @ShadowhunterrX
  Als je fysiek gaat dan moet je toch ook alsnog hele delen van games downloaden? Je kunt toch niet meer alles vanaf het schijfje installeren?

  Kijken hoe vlekkeloos de oktober update van Xbox vandaag gaat, maar die draait al maanden naar tevredenheid in het insiders program. Nog een maandje en dan gelukkig een XSX.
 • @CerandoX.nl
  Geen idee. De laatste fysieke PS4 games wat ik haalde waren minder dan 40 GB en waren Single player games.
 • Zo, nu is piet ook blij

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren