1. Ontwikkelaars spreken over de nieuwe COD WWII-map in Egypte

Ontwikkelaars spreken over de nieuwe COD WWII-map in Egypte

Knallen maar

Sledgehammer Games is begonnen met een serie genaamd Map Briefings voor Call of Duty: WWII. De eerste map die in de serie wordt besproken is Egypte. Deze map hoort bij de nieuwe the War Machine-dlc.

In de nieuwe serie zijn lead artist, Matt Abott en multiplayer level designer Gabriel Galaz aan het woord. Zo vertellen ze uit dat de map in Gizeh ligt. Dit is de voorstad van Caïro met de bekende sfinxen en piramides. Volgens Galaz en Abott was Gizeh tijdens de Tweede Wereldoorlog een strategisch punt voor het Suezkanaal.

In de video zien we Abott en Galaz die boven een overview van de map staan. Hier geven ze aan dat beide teams achter een object spawnen, zodat je niet meteen wordt afgeschoten.

Daarnaast kan op de ruïnes staan zodat je de tegenstanders van boven kan belagen.

In het midden van de map staat een soort van arena met kolommen waarachter je dekking kan nemen. Ook kan je de arena vanaf boven betreden. Vervolgens kan je jezelf naar beneden laten vallen en sta je, zoals hier beneden is te zien, op een kleine verhoging.

The War Machine-dlc verschijnt op 10 april voor de PS4. Dertig dagen later zal die verschijnen op andere platforms.

Onze eerste gedachten:

"Ik heb nog niet de eer gehad om WWII te spelen, terwijl ik wel een CoD-speler ben. Deze map doet mij veel denken aan Showdown waar ook een arena in het midden staat en dekking kan nemen achter meerde kolommen. Leuk die verhoging midden in de arena, maar mij lijkt het geen strategische plek om te staan. Kans is vrij groot dat je binnen 2 seconden door je kop wordt geknald.

Deze Map Briefings kunnen best handig zijn, aangezien ik mezelf ook heel erg verdwaald voel wanneer ik een nieuwe map speel. Nu weet je van tevoren al de lay-out van de map en word je minder geconfronteerd met vijanden die uit het niets lijken te verschijnen."

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren