1. Ontwikkeling Commandos-game voor next-gen consoles gestart

Ontwikkeling Commandos-game voor next-gen consoles gestart

Gloednieuwe game in ontwikkeling

De ontwikkeling van de nieuwe Commandos-game voor de next-gen consoles is gestart. Dat maakt de uitgever Kalypso Media bekend in op hun website.

Eerder maakte de uitgever bekend dat ze van plan waren een nieuwe Commandos-game op de nieuwe generaties consoles uit te brengen. Nu heeft Kalypso Media aangekondigd dat de ontwikkeling van start is gegaan. Er is nog weinig over deze nieuwe Commandos-game bekend, behalve dat de game uitkomt op de nieuwe generaties consoles en de ontwikkeling in handen ligt van de Duitse Claymore Game Studios. De ontwikkelaar is ook nog op zoek naar mensen om het team te versterken.

Commandos is een real-time-tactics-game die voor het eerst uitkwam in 1998 op de pc. In 2001 kwam de franchise voor het eerst uit op de PlayStation met Commandos 2: Men of Courage. Die game kreeg eerder dit jaar een remaster op de PlayStation 4 en andere platformen. Wanneer de nieuwe Commandos-game uit gaat komen is nog niet bekend.

Commandos 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Awesome. Zal wel geen ps5 exclusive blijven. Maar awesome dat hij eerst voor de ps5 uitkomt.
 • @Meta_coola
  Maar waarom is het precies awesome dat hij eerst voor PS5 uitkomt? Het is toch meer awesome als t gewoon direct op alle platformen launcht, zodat iedereen die dit genre tof vind plezier heeft. Of zeg ik dan iets geks?

  edit:
  Als ik de bron lees zie ik niets over alleen een ps5 versie maar alleen deze comment:
  "We are on track to deliver the best possible Commandos game and will put in all effort to create a great game experience for PC and next-gen consoles, worthy of the franchise’s heritage.”
 • @xevulutionx klopt als er iets irritant is zijn het timed exclusives.
 • Is dit een soort command and conquer game, of iets heel anders?
 • @jo_joost

  Heel iets anders

  C&C is een real time strategy game. Commandos is een realtime tactics game.

  Commandos : behind enemy lines

  The game sees players take control of a group of six Allied Commandos, who conduct a range of missions across wartime Europe and Africa, using small unit tactics. Each mission's objective varies, but ranges from sabotage, assassination, or rescuing captured allied units, with players having a full view of a mission's map to plan their strategy and its execution in advance.
 • @Meta_coola
  Hmmm klinkt interessant… Ik ga het is in de gaten houden.
 • @jo_joost

  Commandos 1 ( en de expansion) en 2 waren echt geweldig commandos 3 viel tegen imho en over "commandos 4" wil ik het niet hebben.

  Hopelijk gaat dit nieuwe deel het niveau van Commandos 2: Men of Courage ( waar overigens een remaster van is sinds dit jaar) evenaren.
 • @Meta_coola
  Klinkt positief. Hou zelf wel van strategiegames, grappig dat ik het nooit eerder heb ontdekt.
 • @jo_joostIk vond het in ieder geval een van de moeilijkste spellen die ik ooit heb gespeeld. Na 30 Duitsers vakkundig te hebben weggewerkt kan nummer 31 in een milliseconde vanuit zijn zichtveld je hele vervolgplan in duigen storten omdat hij een sigaretje sneller op heeft en eerder omkijkt jou kant op.

  Je speelt vanaf boven (zoals het plaatje toont) en hebt een aantal experts die (rechts in het scherm) een aantal skills hebben. Als ik me het goed herinner moet je dus verschillende personages tegelijkertijd in de gaten houden. Uren lang. Dat was niet erg want de soundtrack was (voor die tijd) geweldig. Soms was je 4 uur aan het puzzelen en wordt het scherm rood omdat één teamlid is neergeschoten of aangehouden.


  Mijn favoriet was de besnorde explosieven-expert. Maar je had geloof ik ook een spion (die soms in Duits uniform een missie deed) en een krachtpatser in je team.

  Zie Commandos als Splintercel met een team van specialisten. En je sleept ze allemaal tegelijk..vanaf boven.
 • @Keesje_NLNL
  Thanks voor de toelichting, is de moeilijkheidsgraad eerlijk of oneerlijk moeilijk?
 • @jo_joostIk was zo'n 14 jaar toen het uitkwam, dus het kon ook liggen aan mijzelf dat ik het zo moeilijk vond (patronen zien van de vijand enz.). Maar de sfeer was ge-wel-dig.
 • @Keesje_NLNL
  Thanks, als ik het voor een leuk prijsje kan vinden ga ik het zeker uitproberen
 • @Jolien
  Ik zit nu t internet af te struinen maar waar komt het bericht vandaan dat de game alleen voor PS5 ontwikkelt wordt? Zelfs berichten her en der in de wereld van meer dan een dag geleden reppen over next-gen consoles en pc versie.
 • @xevulutionx

  Ik heb deze bron gevonden vanochtend: http://www.pushsquare.com/news/2020/04/commandos_to_make_a_comeback_on_ps5

  Na jouw reactie te hebben gezien ben ik het verder gaan onderzoeken en ben ik het volledig met je eens. Ik heb het bericht meteen aangepast. Sorry voor de onvolledigheid.
 • @JolienMauritsz
  ah ok top, thanks voor je reactie
 • ik heb ze lale 3 gespeejd en heb op steam de tremaster nogmaals gekohtt en moet zeggen wel weer erg leuk om er weer in te duiken niet makkelijk maar wel erg vermakkelijk

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren