1. Chris Avellone van ontwikkeling Dying Light 2 afgehaald

Chris Avellone van ontwikkeling Dying Light 2 afgehaald

Avellone wordt beschuldigd van seksueel wangedrag

Chris Avellone werkt niet meer mee aan Dying Light 2.

De afgelopen dagen doken er meerdere berichten op waarin wordtgeclaimd dat Avellone seksueel misbruik heeft gemaakt van vrouwen. Zo zou hij iemand dronken hebben gevoerd en onder druk hebben gezet in zijn hotelkamer.

Dying Light 2-ontwikkelaar Techland heeft nu op social media laten weten de ontwikkeling van de aankomende zombiegame voort te zetten zonder Avellone. "We behandelen claims over seksueel misbruik en een gebrek aan respect erg voorzichtig en hebben geen tolerantie voor dit gedrag - dat geldt zowel voor onze werknemers als onze externe consultanten, waaronder Chris. Daarom hebben we samen met Chris Avellone besloten onze samenwerking stop te zetten."

Avellone was geen werknemer van Techland, maar schreef mee aan de game. Hij heeft ook gewerkt aan games als Fallout: New Vegas, Star Wars: Knights of the Old Republic 2 en Planescape: Torment. Verder heeft hij gewerkt aan stripverhalen gerelateerd aan Star Wars en Fallout.

Dying Light 2 is al geruime tijd in ontwikkeling en had eigenlijk afgelopen lente op PlayStation 4, Xbox One en pc moeten verschijnen. De nieuwe releasedatum van de game is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Tsja, als je beschuldigd wordt, moet het wel waar zijn.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren