1. CD Projekt Red maakt na Cyberpunk 2077 een nieuwe The Witcher-game

CD Projekt Red maakt na Cyberpunk 2077 een nieuwe The Witcher-game

Bevestigd door CD Projekt Red zelf

Na de release van Cyberpunk 2077 ontwikkelt CD Projekt Red een nieuwe The Witcher-game.

Dat laat directeur Adam Kiciński weten in een recent gesprek met journalisten. De Poolse editie van Eurogamer maakte er vervolgens melding van.

Meer details over de nieuwe The Witcher-game zijn er nog niet. Wel is duidelijk dat het spel niet 'The Witcher 4' gaat heten. "Het speelt zich af in het The Witcher-universum. Twee kleinere teams binnen de ontwikkelaar gaan er mee aan de slag, terwijl de rest van de studio aan een online modus en extra's voor Cyberpunk 2077 werkt." Daarmee lijkt Kiciński te suggereren dat spelers niet langer Geralt of Rivia besturen, maar een ander personage - hoewel dit niet zeker is.

Cyberpunk 2077 komt op 17 september uit voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Google Stadia. De ontwikkeling van de nieuwe The Witcher-titel kan daarna dus beginnen. Na The Witcher 3: Wild Hunt gaf CD Projekt Red al aan dat het verhaal van hoofdpersonage Geralt verteld was.

The Witcher 3

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Heel vet. Sterker nog, volgens andere berichten over dit nieuws heeft CDPR gezegd dat ze vanaf nu een "dual-franchise studio" willen zijn. Dus alles wat ze maken speelt in het universum van The Witcher of Cyberpunk. Twee enorme franchises uitbouwen, wellicht ook met uitstapjes naar iets andere genres (zoals Gwent bijvoorbeeld ook doet) vind ik super interessant.

  Zouden meer studio's moeten doen. The Coalition bijvoorbeeld, lekker iets nieuws naast Gears of War. Komt de games en de ontwikkelaars denk ik erg ten goede.
 • Nou benjaminben, hiervan word ik enthousiast.
 • @Heer Mida

  Haha mooi zo! :D ik deel je enthousiasme in deze :P
 • Goed nieuws, en ik weet dat heel veel mensen er op zitten te wachten : Ciri als hoofdpersonage. Ik eigenlijk niet.

  Om meerdere redenen :

  1. Ik wil wel weer eens een 'verse' start. Kiezen ze voor Ciri, dan borduurt dit deels voort op Geralts verhaal. TW3 was voor een leek (zoals ik!) verhaal technisch moeilijk inkomen. Er was wel wat info te lezen over de personages die je in deze game aantrof, maar toch zette dit voor mij geen zoden aan de dijk. Ik heb destijds echt online moeten graven naar info om enigszins te snappen welke rollen bekende personages in TW3 in het verleden hebben gespeeld.

  Daarbij duurt het nog jaren en jaren voor deze vierde game binnen The Witcher franchise het daglicht ziet. Tegen die tijd is een groot deel van de door mij vergaarde info weer ergens in mijn achterhoofd verdwenen, en moet ik dus weer gaan 'studeren' om wat van Ciri's nieuwe avontuur te snappen. Nieuwe spelers hebben hier al helemaal een zware pil aan. Man, ik ben door de Netflix serie een voor een 2e keer aan TW3 begonnen en merk dat ik 2/3 alweer vergeten ben :p. Maar dit komt ook omdat ik heel veel verhalende games speel, die maken dat je vergeet.

  2. Ik vond Ciri niet zo'n interessant personage. Ze was best leuk om te volgen, maar ik vond haar lang niet zo intrigerend als Geralt. Dit is natuurlijk ook een oneerlijke vergelijking, gezien de minimale tijd die je met Ciri speelt. Maar ik ben ook eerlijk dat ik ook geen behoefte heb haar personage beter te leren kenne. De stukken met Ciri in deel 3 waren boeiend, maar waren ze weggelaten en vervormd tot cutscénes dan had ik het ook oké gevonden.

  3. Spelen als vrouw…. Ja sorry, ik weet dat velen van jullie dit tof vinden, dit is ook helemaal oke en prima. Maar helemaal in een RPG ben ik het liefst mijn eigen geslacht. Je mag me er om haten, maar dit heeft gewoon mijn voorkeur. In games als Tomb Raider of Beyond Good and Evil vind ik het passen en heb ik er geen moeite mee. Hierin heb ik altijd meer het gevoel met een personage te spelen en zijn/haar verhaal te volgen. In RPG's bén ik voor mijn gevoel het personage, dit gevoel volledig omarmen vind ik lastiger wanneer ik een vrouw ben. Horizon vond ik om deze reden ook lastig inkomen helaas.


  Ik zie gewoon heel graag dat ze een nieuwe en jonge Witcher met een nieuwe verhaallijn creëren. Misschien voor Geralts tijd of ver daarna. Een frisse wind met een nieuwe start, verras me maar!

  Ik heb er hoe dan ook zin in.
 • @benjaminben
  Misschien tof dat er toch ergens nieuwe Trials of the Grasses hebben plaatsgevonden en dat daaruit nieuwe Witchers zijn ontstaan.
  Een witcher game n.a.v. de oorlog van Queen Meve ala Thronebreaker zou ik ook wel tof vinden
 • @benjaminben

  Ik ben het vooral eens met punt 2. Ik vond Ciri ook niet geweldig wegspelen. Ze kwam ook te 'overpowered' over. Punt 3 kan ik me totaal niet in vinden trouwens. Als ik met Geralt speel dan kan ik me niet beter of meer indentificeren dan bij Aloy.
 • @benjaminben
  Eens met een aantal van je punten (al vind ik een RPG met een vrouw an zich ook vet). Een nieuwe tijdlijn in deze wereld zou ik vet vinden.

  Of… Vesemir? Wat die allemaal heeft meegemaakt in zijn gloriedagen.

  Of… helemaal zelf een personage knutselen. Genoeg interessante rassen en klasses om uit te kiezen. Character creator van hoge grafische kwaliteit op de nieuwe hardware van straks zie ik ook wel zitten. Al denk ik dat CD Projekt sterker is als ze met enigszins een vastgesteld personage een verhaal kunnen vertellen.

  Anyway, genoeg mogelijkheden ;)
 • Misschien een kaart spel of een mobile game haha :) Nee natuurlijk wil ik ook een volwaardige Witcher spel

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren