1. Ontwikkeling Skullgirls gaat door zonder beschuldigd studiohoofd

Ontwikkeling Skullgirls gaat door zonder beschuldigd studiohoofd

Uitgever kiest kant van werknemers

De ontwikkeling van Skullgirls-games gaat door zonder Mike Zaimont, studiohoofd van Lab Zero Games. De afgelopen dagen vertrokken meerdere werknemers omdat ze niet meer met Zaimont wilden werken.

Uitgever Autumn Games en Hidden Variable Studios, de maker van de mobiele Skullgirls-game, hebben een statement uitgebracht waarin ze de kant van de vertrokken werknemers kiezen. "We steunen de werknemers die voor hun principes opkomen en vertrekken om zijn gedrag. We vinden hun beschuldigingen geloofwaardig. Vanaf nu werken we daarom niet meer samen met Mike Zaimont of Lab Zero Games." Autumn Games heeft de rechten op de Skullgirls-franchise.

Studiohoofd Mike Zaimont kwam eerder deze zomer al onder vuur nadat hij werd beschuldigd van het maken van onnodige seksuele opmerkingen richten meerdere mensen. Sindsdien zouden werknemers van het bedrijf hebben geprobeerd er voor te zorgen dat hij uit zichzelf zou vertrekken bij de studio. Zaimont is echter volledig eigenaar van Lab Zero. Hij zou "onrealistisch hoge eisen" voor zijn vertrek hebben gesteld, en daarna hebben besloten te blijven. Na dit nieuwste statement lijkt het er niet meer op dat Lab Zero nieuwe Skullgirls-games zal kunnen maken.

"Hidden Variable en Autumn Games willen Skullgirls blijven ontwikkelen zonder Lab Zero of Mike Zaimont", aldus het statement. "We zijn van plan om samen te werken met de getalenteerde individuen die Lab Zero verlaten om nieuwe Skullgirls-content te maken."

Dit artikel delen

Over de auteur

Erik Nusselder Redacteur van Gamer.nl. Houdt veel van RPG's, action-adventures, platformers, point-and-click adventures. Ook van leuke indies. Kan bovendien heerlijk genieten van het spelen van slechte games (al krijgen ze dan wel gewoon een slecht cijfer, natuurlijk). Contact: erik@gamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren