1. The Last of Us: Part 2 is goud gegaan

The Last of Us: Part 2 is goud gegaan

Game is 'goud gegaan' en komt op 19 juni uit op PS4

The Last of Us: Part 2 is goud gegaan; oftewel de ontwikkeling van de game is afgerond.

Dat laat Neil Druckmann van Naughty Dog op social media weten. De term 'goud gegaan' wordt gebruikt wanneer een game zo goed als af is en op disks geprint kan worden, om vervolgens naar winkels verscheept te worden.

Druckmann laat in zijn bericht weten dat het vreemd is om een game in deze tijden af te maken. De werknemers konden het afronden van het project niet samen vieren, aangezien vele ontwikkelaars vanwege het coronavirus thuis werken. "Ik wil dit moment gebruiken om het team te feliciteren met de meest ambitieuze game die we ooit hebben gemaakt."

Volgens Druckmann hebben mensen die onlangs uitgelekte spoilers over de game hebben gelezen, niets te vrezen: "Niets is vergelijkbaar met dit spel van het begin tot het einde te spelen. Het is een videogame - je moet het gewoon spelen."

The Last of Us: Part 2 zou eerst in mei verschijnen, maar werd een krappe maand uitgesteld naar 19 juni. Het spel verschijnt exclusief voor PlayStation 4.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Het is een videogame.

  Het is inderdaad een videogame. Dus waarom moet je ideologie pushen, mensen hun youtube kanaal kapot maken of ontslaan als hun mening je niet ziet zitten, hypocriete mafkees.

  ( Haha reacties onder het filmpje zijn uitgeschakeld )
 • @ShadowhunterrX Lekker kortzichtig, je praat lekker mee wat men op internet kwakt. Volgens mij is het hun recht om youtube kanalen/eigenaren aan te spreken die content verspreiden wat niet verspreid mag worden. Ik denk zelfs dat dit ondertussen automatisch gaat via Youtube en niet dat Sony of Naughty Dog dit doet.

  Liever die youtube kanalen kapot dan een heel dev team. Volgens mij is een groot deel ook bullshit over de studio…
 • @Snake_NL
  Als je bedoeld op de laatste weken dan zou mijn reactie inderdaad kortzichtig zijn, alleen dat komt doordat alles tegelijk komt en meestal word opgepikt door drama youtubers die ze van mijn mogen striken. Striken is vooral met de de hand gebeurd, want een bot ziet het verschil niet tussen released gameplay of gelekte gameplay. Ook zijn mensen gestriked die gewoon praten over hoe de leaks konden gebeuren en niet over de inhoud.

  Tuurlijk er zal wat bullshit tussen zitten over de studio. Alleen er valt niet te ontkennen dat Vice President Neil Druckmann ze kaarten jaren geleden al op tafel legde en dat er tijdens Uncharted 4 veel dingen gebeurd zijn dat er aardig wat mensen zijn weggegaan bij Naughty dog. Waaronder Amy Henning haar verhaal was niet goed gekeurd voor UNcharted 4 en een Game director van The Last of us 1 die een burnout had. Alleen na het Crunch verhaal wat in Maart openbaar werd, is alles in een storm versnelling gegaan, gevolgd door het leaks (Via hacks?), Neil Druckmann rage op twitter en een BFV dont buy it reactie ( al verwijderd ) en striken van content op Youtube/Twitter/Reddit.

  Ruikt naar een aardige mismanagement bij de studio.
 • @ShadowhunterrX

  En bij jou ruikt het naar ernstige frustratie over Naughty Dog en Sony.
 • @ShadowhunterrX

  Je moet niet alles geloven wat je leest, het kan waar zijn of totaal niet, who knows? Ik kijk wie enorm uit naar dit spel, ook al heb ik de leaks gelezen, heb er nog steeds zin in. Beeld je in shadow, je werkt aan een project waar je zoveel jaren bloed zweet en tranen hebt in gestoken. Leaks komen naar buiten, YouTubers zitten dit te bashen en te praten ivm de spoilers, dan is het toch je volste recht om dit aan te pakken ofniet soms?
 • @CyberFl
  Dat is een logische opmerking. Alleen probleem van je reactie is maar 1 kant van het verhaal. Ja, er zijn mensen die het met opzet verspreiden, maar er zijn ook mensen die alleen praten over hoe dit kon lekken en kregen ook een kegel.
 • @ShadowhunterrX

  Het gaat niet om hun mening. Het gaat er om dat deze YT kanalen content verspreiden die illegaal verkregen is namelijk via hacking. En Sony heeft het goed recht om die YT kanalen aan te pakken. Want fatsoenlijke internet sites en YT kanalen delen de spoilers en beelden niet.
 • @smaakmaker
  Klopt, youtubers kunnen niet ontslagen worden op hun mening.
 • @ShadowhunterrX

  Nee niet op hun mening maar ze kunnen wel keihard worden aangepakt dat ze de beelden hebben gedeeld want die beelden zijn onrechtmatig verkregen. En fatsoenlijke yt kanalen en websites delen zoiets niet.
 • @ShadowhunterrX

  Je bent wel erg krankzinnig bezig om deze game hè…. of niet?
  Leaken mag niet, het is in ieders recht om dit dan te verwijderen.
 • @Ardyn
  Zolang Sony en Naughty dog de opinie op deze manier het tie probeert te keren dan zullen deze krankzinnige dingen blijven gebeuren. Tuurlijk jullie willen de game spelen en verdedigen op het bot. Maar zoals verwacht heeft youtube alle strikes van deze video`s gehaald omdat het onterechte claims waren en totaal niks van de leaks bevatten.
 • Oh wat had ik dit graag op mijn verjaardag in mijn handen gehad…
  Maar ja, het is nog even verder wachten, ben benieuwd.
 • Yes, pre order staat kan niet wachten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren