1. Ontwikkeling van Dying Light 2 geplaagd door slecht beleid

Ontwikkeling van Dying Light 2 geplaagd door slecht beleid

"Chaos en wanbeheer"

Het uitstel van Dying Light 2 heeft te maken met chaos en wanbeheer binnen ontwikkelaar Techland. 

Dat blijkt uit een rapport van TheGamer. Volgens huidige en voormalige werknemers wordt er te vaak beroep gedaan op een iteratief proces dat in werkelijkheid chaotisch en richtingloos is.

Volgens een van de ondervraagden verandert de productiepijplijn van Dying Light 2 zelfs zo snel, dat het net zo goed niet had kunnen bestaan. Een ander verklaart de gang van zaken binnen Techland simpelweg als pure chaos. 

"Er zijn talloze voorbeelden van mensen die verantwoordelijk zijn voor bepaalde opties in de game en hun werk uiteindelijk kunnen weggooien omdat regisseur Ciszewki of CEO Marchewka een onzinnige reden verzint waardoor het toch geen goed idee is", verklaart één van de ondervraagden. 

Verschillende werknemers geven aan dat ze goedgekeurd werk maanden later alsnog mogen weggooien omdat de CEO weer van gedachten is veranderd. Je begrijpt dat dit ten koste gaat van de efficiëntie binnen het bedrijf. 

Een aanhoudende 'grap' binnen het team van Techland is dat niets ooit goedgekeurd zal worden, inclusief de naam van de game. Het complete rapport is hier te vinden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren