1. Dit zijn onze favoriete Tony Hawk-nummers

Dit zijn onze favoriete Tony Hawk-nummers

De serie die ons muzikaal opvoedde

Vandaag verschijnt Tony Hawk's Skate Jam voor iOS- Android-apparaten. Hoewel we bijster lage verwachtingen hebben van de game, zijn we ontzettend benieuwd naar de soundtrack. En omdat we hele goede herinneringen hebben aan Tony Hawk-muziek, hebben we onze favoriete nummers ooit op een rij gezet.

Lucas May

Adolescents - Amoeba – (Tony Hawk’s Pro Skater 3)

Dit is natuurlijk op zichzelf al een heel vet nummer, met een scheurende gitaarsolo tussendoor, maar er is een gekke reden waarom dit nummer voor mij zo verbonden is met de Tony Hawk-games. Tijdens het nummer wordt constant de titelnaam ‘Amoeba’ gezongen, wat mijn tieneroren interpreteerden als ‘Tony Hawk’. Luister maar een keer naar het refrein, het lijkt er echt op! Eigenlijk is het wel een beetje jammer dat ze niet over de beste man zingen. De magie van het nummer is sinds ik de ware aard ken daarom stukken minder geworden.

The Ramones – Blitzkrieg Pop – (Tony Hawk’s Pro Skater 3)

Deze track van The Ramones is bijna cliché te noemen. Het simpel (maar zo lekkere) gitaarriffje blijft bij iedereen hangen, net als het schreeuwen van ‘Hey, Ho! Let’s Go!’ Dit nummer zet een bepaalde toon neer waardoor het goed voelt om te skaten. Als je echt goed aan het spelen bent en de combo’s met special tricks, manuals en grinds je om de oren vliegen, wordt het euforische gevoel versterkt door een dergelijke soundtrack. Blitzkrieg Pop is voor mij een perfect voorbeeld van muziek die de soepele THPS-gameplay versterkt.

Del The Funky Homosapien – If You Must – (Tony Hawk’s Pro Skater 3)

Alweer Tony Hawk’s Pro Skater 3? Jup! Het is mijn favoriete en meest gespeelde Tony Hawk-game, dus erg gek is het eigenlijk niet. If You Must is zo’n gek nummer. Het is funky en bizar en zorgt voor een wat meer ontspannende skatesessie. Juist tussen de intense punk- en rock-nummers door fungeert deze track als een heerlijke afwisseling. Daarnaast geeft het je goed advies: was je billen!

Martin verschoor

Lagwagon - May 16 - (Tony Hawk's Pro Skater 2)

De meeste tijd heb ik geprikt in Tony Hawk 2, dus deze soundtrack is ook het meeste door m’n kamer heen getetterd. Dit moppie muziek van Lagwagon bleef altijd bij me hangen, nog steeds trouwens, want hij doet het prima als je in de file staat op de A4.

Millencolin - No Cigar - (Tony Hawk's Pro Skater 2)

Eigenlijk had ik het liefst hier penguins and polarbears willen neerzetten, natuurlijk ook een nummer van Millencolin van hetzelfde album. Alleen stond dit nummer niet op de soundtrack van Tony Hawk 2. No Cigar wel, en die is ook leuk.

Goldfinger - Superman - (Tony Hawk's Pro Skater)

Beetje ska-punk door de speakers, lekker lekker. Meer hoef ik er niet over te zeggen.

Dennis Mons

Motörhead – Ace of Spades (Tony Hawk’s Pro Skater 3)

Hoewel Motörhead best wel veel tracks heeft gemaakt, steekt Ace of Spades er toch met kop en schouders bovenuit. Het is eigenlijk gewoon de anthem voor metal. Daarnaast heb ik Lemmy altijd een baas gevonden, ook in de tijd van THPS3. Hele vette plaat om op te skaten.

Bad Religion – You (Tony Hawk’s Pro Skater 2)

Ik luisterde veel skatepunk toen ik zelf ook nog skate (ik was geen talentje, maar vond het wel leuk om te doen), maar Martin heeft Millencolin en Lagwagon al gejat. Een andere awesome punkband waar ik ook hard op ging was Bad Religion, die voor mij een soort brug was tussen oude punk en nieuwe ‘skatepunk’.

Anthrax feat. Public Enemy – Bring the Noize (Tony Hawk’s Pro Skater 4)

Hoewel ik mezelf redelijk tot de metalheads reken, heb ik ook heel erg veel oude hiphop geluisterd zoals NWA, House of Pain, maar zeker ook Public Enemy. Daarom is mix met Anthrax ook zo vet, want metal en hiphop kun je prima door elkaar gooien (zoals ook Ice-T met Body Count heeft bewezen).

Jacco peek

Dead Kennedys - Unknown Soldier (Tony Hawk’s Underground 2)

Unknown Soldier is een perfect voorbeeld van hoe Tony Hawk je muziek voorschotelt die je normaal niet zou luisteren. Dit nummer neemt een klein aanloopje en begint dan een keiharde punkriff, overstemd door een grunge-stem en een opgefokt mannenkoor. Voordat ik het ontdekte in Tony Hawk’s Underground 2 luisterde ik nooit naar dit soort keiharde nummers, maar dankzij deze ben ik punk beter gaan waarderen.

The Doors - Break on Through (Tony Hawk’s Underground 2)

Ook uit Underground 2, en tevens het intronummer van de game. Ik weet nog wel dat m’n vader me als twaalfjarige vroeg: “sinds wanneer luister jij naar The Doors?”, waarna ik trots de opening van de game liet zien. Ik associeer het nog steeds met de knotsgekke World Destruction Tour, waarbij alles gesloopt. Als ik het terugkijk kan er eigenlijk bijster weinig kapot in de game, maar het gevoel was leuk.

Johnny Cash - Ring of Fire (Tony Hawk’s Underground 2)

Tony Hawk’s Underground 2 zit vol met goeie hip-hop, punk en metal, maar Ring of Fire van Johnny Cash was altijd m’n favoriet. Ik werd er oprecht melig van als de oude countryster op de achtergrond zingt en m’n personage keihard op z’n smoel gaat door een losgeslagen stier. Ook naar dit nummer kan ik niet meer luisteren zonder te glimlachen, maar dat is wat de Tony Hawk-games nu eenmaal met je doen.

Dit zijn onze favoriete Tony Hawk-nummers. Wat is jouw favoriete nummer? En wat is je favoriete game? Laat het ons weten in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Jack O Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Helemaal gek van The Witcher 3, Pokémon, God of War en Uncharted. Zwak voor egels en andere beestjes.

Reacties

 • 96 Quite Bitter Beings van CKY

  Haha en Ring of Fire was bij ons altijd een grote hit bij Guitar Hero na een avondje kroeg.
 • @Luigi1985 Dat klopt, heb die ook vaak gespeeld in Guitar Hero!
 • Zoiezo Busdriver met: Just here to hold your hand when you die. Uit Pro Skater 2
 • @RiggyDiggedy Busdriver ftw!
 • Public Enemy
 • Ik moest ook gelijk aan Goldfinger denken. Man.. Da's alweer lang geleden ook!
 • Is alleen wel Blitzkrieg Bop.
 • Blood Brothers van Papa Roach!

  Goede herinneringen aan Tony Hawk Pro Skater 2 waar je de bellen van de muur af moet grinden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren