1. Ook Bloomberg verwacht volgend jaar een nieuw Switch-model

Ook Bloomberg verwacht volgend jaar een nieuw Switch-model

Nintendo zou een 4K-resolutie overwegen

Nadat gisteren al werd gespeculeerd over een nieuw model van de Nintendo Switch, claimt nu ook Bloomberg dat er volgend jaar een nieuw model op stapel staat.

De Economic Daily meldde gisteren al dat het van mensen die verantwoordelijk zijn voor de distributie van de console had vernomen dat er begin 2021 een nieuw model van de Switch uitkomt. Bloombergs Takashi Mochizuki, die vaker dergelijke scoops heeft, bevestigt dit vandaag.

Volgens Mochizuki moet het nieuwe Switch-model volgend jaar met een line-up aan nieuwe games lanceren. De specificaties van het model zouden nog niet vastliggen, maar Nintendo zou krachtigere hardware en 4K-ondersteuning overwegen.

De games die op en na de lancering van het nieuwe model volgen, zouden ontwikkeld worden door Nintendo zelf en andere studio's en zowel hardcore als casual gamers aanspreken. De focus op titels voor het nieuwe model zou daarnaast het gebrek aan een constante stroom aan nieuwe Switch-spellen dit jaar verklaren.

Nintendo zelf heeft nog niet bevestigd dat het aan een nieuw Switch-model werkt. Ook is niet bekend in hoeverre games voor het mogelijke nieuwe model exclusief op de nieuwe Switch draaien. Mogelijk gaat het om een combinatie van spellen die op alle Switch-modellen en alleen de nieuwe Switch afgespeeld kunnen worden.

Switch Lite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Er zit toch echt iets aan te komen! Zou je zeggen… :D
 • @PietS.
  Dat zou toch nu wel eens moeten gaan gebeuren ja. Hopelijk een Direct Mini voor de games die eind van het jaar uitkomen. En dan geen third party games maar gewoon first party games waar we allemaal naar snakken.

  En dan lekker in september een goeie Direct over de Switch Pro. Maar zal me ook niet verbazen als ze die eventjes later doen vanwege het PS5 en Xbox geweld wat ook nog komen gaat. Even in januari knallen dat 2021 het jaar van Nintendo gaat worden. Zie het helemaal zitten.
 • @Snafu9

  Ook helemaal prima, wat mij betreft!
 • @PietS.

  Nu kun je ook genieten van 4K en HDR in full glorie.
 • @LosPilotas

  Meh. Bijzaak. Games = hoofdzaak. Altijd.
 • @PietS.

  Hoe meer power hoe meer mogelijkheden.
 • @LosPilotas

  Ik zou niet weten welke mogelijkheden ik nog meer graag zou willen zien, m.b.t. games.
 • @PietS.

  Grotere speelwerelden, nieuwe mechanics, betere graphics qua motion, en nog veel meer. De wegen liggen dan meer open voor devs om pareltjes te creëren.
 • @LosPilotas

  Xbox one x heeft de meeste power en dus mogelijkheden, maar…… waar zijn de games dan? Naar mijn mening maakt Nintendo nog steeds de beste games en dan met de minste power.
 • @LosPilotas

  Nog grotere spelwerelden? Alsjeblieft, nee!
 • @LosPilotas

  Zie de antwoorden van anderen.
 • @LosPilotas
  1 van de beste games in jaren met een grote spelwereld is al te spelen op de Switch ondergetekend Zelda: Breath of the Wild. Wat mij vooral aan dat spel zo aantrok was de style waarin het gemaakt was. Hield mij veel meer vast dan games waar alles zo realistisch mogelijk eruit moet zien. Daarnaast was de grote van de spelwereld perfect. Enige wat meer had gekund waren leuke dungeons.

  Nintendo maakt geweldige games en ik zie totaal niet te toegevoegde waarde voor Nintendo in 4K en HDR. Het enige wat Nintendo wat meer mag doen is kijken naar moeilijkheidsgraden. Nintendo heeft een geweldige fanbase die al wat ouder is en zou graag zien dat spellen als Pokemon veel meer in te stellen is naar je eigen smaak.
 • Als botw2 maar ook op de ouwe switch draait!
 • @robertflappie

  Waarom zou die dat niet kunnen?
  Nintendo is niet op zijn achterhoofd gevallen.

  Je moet dit gewoon zien in de lijn van ps4 pro bijvoorbeeld. Third party zullen iig wel blij zijn met de extra power.
 • @robertflappie

  De Switch heeft een mega grote userbase. Het laatste wat Nintendo wilt is op 0 beginnen. Dus hele grote kans dat 90+% van de nieuwe games of mischien zelfs alles op de oude Switch speelbaar blijft.

  Nintendo neemt soms rare beslissingen, maar gek zijn ze niet.
 • @Newgamessuck
  Verwacht het niet bij de first party games maar voor third party games kan het wel interessant zijn om hun game uit te brengen naar de Switch en dan alleen voor de Pro versie. Noem in dit geval maar een GTA 5 ofzo die denkt ik cash nog even als de specs het toelaten.

  Daarnaast vraag ik me dan af wat zal echt het voordeel worden van een Switch Pro. Zolang de first party games smooth blijven draaien op iedere variant is het niet echt rendabel om over te stappen naar een Pro model. Alleen als GameMania weer een leuke actie heeft met je oude inruilen voor de Pro dan zou ik het overwegen. Ga geen €400,- uitgeven voor iets betere Specs. Met ook nog de PS5 in aantocht.
 • @Snafu9

  Als de userbase niet groot genoeg is voor de pro is het voor 2K/rockstar zeker niet interessant gta5 exclusive te maken op pro. Veel interessanter ook beetje te downgraden zodat die 60 miljoen andere users hem ook kunnen kopen.

  Maar GTA V is trouwens wel een slecht voorbeeld aangezien dat een PS3 game is en dus makkelijk op og switch zal draaien.

  Maar vervang het met cyberpunk en ik volg je.
 • @Newgamessuck
  Ik neem vooral realistische voorbeelden hahaha. We hebben al aardig wat third party games gehad die uit de PS3 tijdperk komen.

  Cyberpunk is echt niet haalbaar hahaha. Dat betekent dat een Switch net zo zwaar is als een PS4/5. Dat zie ik sowieso niet gebeuren. Dan kan een Switch 4K ondersteunen straks maar er is wel meer nodig om zo'n gigantische game draaiend te krijgen. Laat ze maar eerst The Witcher 3 dan op 1080p draaien op de Switch. Daar zie ik een mooie update voor uitkomen als straks de Switch Pro zal komen.
 • @Newgamessuck

  Doet Sony en Microsoft toch ook? Je moet niet blijven stilstaan, en Nintendo beseft dat ook dat ze mee moeten gaan. De switch is ook al bijna 4 jaar oud volgens mij, dus er mag een nieuwe versie op de markt komen van mij. Verkopen doen ze toch.
 • @LosPilotas

  De switch gaat nog steeds als warme broodjes over de toonbank. De PS4 en Xbox One niet meer. Natuurlijk komen ze niet nu al met een Switch 2.

  En Nee ze staan niet stil, maar gaan ook zeker niet zichzelf kannibaliseren tijdens hun topjaren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren