1. Waarschijnlijk geen National Pokédex in toekomstige Pokémon-games

Waarschijnlijk geen National Pokédex in toekomstige Pokémon-games

Bewaar wel al je pokémon

Junichi Masuda, regisseur en producent van Pokémon Sword en Shield, heeft in een interview met InsideGamer aangegeven dat toekomstige Pokémon-games waarschijnlijk ook geen National Dex krijgen. Wel keren ontbrekende pokémon mogelijk terug in nieuwe delen.

"We hebben nu geen plannen om de pokémon die ontbreken in de Galar-pokédex in-game beschikbaar te maken. Dat is een aanpak die we in de toekomst door willen zetten met Pokémon-games", vertelt Masuda.

Volgens Masuda verandert er in de praktijk echter weinig, omdat spelers in het verleden ook al niet alle bestaande pokémon in een game konden vinden. Het verschil met de vorige games is dat spelers in Sword en Shield niet de ontbrekende pokémon kunnen overzetten vanuit andere games of de Pokémon Bank, in dit geval vervanger Pokémon Home.

"Momenteel is de Pokémon Home-app in ontwikkeling, waar spelers hun verschillende pokémon kunnen verzamelen, en alleen pokémon in de Galar-Pokédex kunnen van daaruit naar Sword en Shield worden overgezet", zegt Masuda. "We moedigen mensen aan om Pokémon Home te gebruiken om daar hun pokémon te verzamelen uit oude games. Van daaruit kunnen ze deze misschien meenemen naar andere games in de toekomst. Dus zorg goed voor je oude pokémon, want wellicht kun je in de toekomst weer met ze op pad."

pokemon

Eerder gaf Masuda al aan dat het een moeilijke beslissing voor hem was om niet alle pokémon beschikbaar te maken in de nieuwe game. "Ik wil jullie laten weten dat het een hele moeilijke beslissing was voor mij", sprak het alleskunner van de Pokémon-franchise destijds uit.

Pokémon Sword en Shield verschijnen op 15 november 2019 exclusief voor Nintendo Switch.

Lees hier Jacco's eerste hands-on-impressie van Pokémon Sword en Shield.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

 • "Volgens Masuda verandert er in de praktijk echter weinig, omdat spelers in het verleden ook al niet alle bestaande pokémon in een game konden vinden."

  Ik heb geen problemen met het feit dat ze niet allemaal in de game zitten, maar dit vind ik wel een vreemde uitspraak. Dat je ze niet kan vangen maakt voor breeden, traden en battles niet uit. Dus zeggen dat er weinig veranderd is niet waar.

  Ik had ook niet verwacht dat ze het in andere games ook niet willen doen. Zeker met de kritiek die ze al hadden.
 • @blue_blade_3 Hij bedoelt meer dat er niet minder pokémon in Sword en Shield zelf zitten. Maar goed, ik vind het ook jammer.
 • Veruit de meeste mensen gebruiken het ook niet.
  Tuurlijk, het is ronduit een rottigheid. Maar ik heb liever dat ze meer aandacht focussen op het brengen van zoveel mogelijk vangbare pokémon in de game zelf.
  En The Wild Area(s) lijkt hiervoor te gaan zorgen.

  De "Gotta catch 'em all!" slogan tegen ze gebruiken is ook vrij nutteloos, omdat de catchphrase in Japan "Get Pokémon!" is.

  Ik ben zelf in jaren niet zo enthousiast geweest voor een Pokémon game, daarom ben ik ook bijzonder blij dat het tijdens mijn tentamenweek uitkomt en ik eigenlijk een soort vakantie heb om het alvast te gaan spelen. Hehehe :)
 • Meer dan 1000 Pokemon vangen/ruilen om Pokémon meester te kunnen worden?
  Nou nee, bedankt.

  Het enige kritiekpunt dat ik heb, is dat de games grafisch niet van deze tijd zijn. Daar hadden ze zeker meer aandacht aan mogen besteden en dat zeg ik (nogmaals) als iemand die graphics niet eens echt belangrijk vindt.
 • @Piet S.
  Mee eens. Ik denk dat ze onderschat hebben hoeveel tijd ze daarvoor nodig hadden. En bij Pokémon kan je niet zomaar een game uitstellen. Dat heeft veel te veel (financiele) gevolgen.

  Wel heb ik begrepen dat de game (buiten de wild area) er best prima uitziet. Niet zo grauw al men had verwacht.
 • @blue_blade_3

  Laten we het hopen! :)
 • @blue_blade_3
  Ben ik niet helemaal met je eens. Metroid wordt ook uitgesteld en vanaf de grond opnieuw gebouwd. Het kan dus wel bij Nintendo. Als Game Freak meer tijd nodig had voor de game dan gun je ze die ook toch?

  Tuurlijk zijn er financiële gevolgen maar ze hebben genoeg binnen geharkt met Pokemon Let's Go en dat was nou niet echt een hoogstaand project met vernieuwingen. Van mij hadden ze best een jaar langer de tijd mogen nemen om alles erin te verwerken wat nodig was. Je wilt als eerste Core games op de Switch wel een goede indruk achterlaten zoals ze gedaan hebben bij X & Y. Maar laten we hopen dat er genoeg mooie dingen te vinden zijn in de spellen en dat het een geweldig spel wordt.

  Van de Wild Area valt altijd te leren mochten er kritiek punten zijn. Want het is een mooie feature om op door te bouwen.
 • @Snafu9
  De game zelf is het probleem niet als ze het uitstellen, maar alles eromheen moet dan ook uitgesteld worden. De trading cards, de anime en merchandise bijvoorbeeld. Daardoor kunnen ze het niet zomaar uitstellen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren