1. Nieuwe Wonder Boy in ontwikkeling, oorspronkelijke bedenkers helpen

Nieuwe Wonder Boy in ontwikkeling, oorspronkelijke bedenkers helpen

Onthulling op Gamescom Opening Night Live

Wonder Boy - Asha in Monster World is een nieuwe Wonder Boy-game die in ontwikkeling is. Oorspronkelijke ontwikkelaars van de franchise helpen mee aan het spel.

De game werd gisteren aangekondigd en moet begin 2021 naar PlayStation 4 en Nintendo Switch komen. De studio's ININ en StudioArtDink ontwikkelen het spel samen met oorspronkelijke leden van het ontwikkelteam. Zo regisseert Ryuichi Nishizawa, de bedenker van de franchise, het spel en keren ook mensen als Takanori Kurihara, Shinichi Sakamoto en designer Maki Ozora terug.

Er is nog weinig bekend over Asha in Monster World, behalve dat het hoofdpersonage uit Wonder Boy Monster World 4 terugkeert. Deze game verscheen nooit buiten Japan. Ook is duidelijk dat het spel ingesproken stemmen krijgt. Tijdens de Gamescom Opening Night Live-show aanstaande donderdag worden de eerste beelden getoond.

Wonder Boy is de laatste jaren weer relevant. Een paar jaar terug ontwikkelden Lizardcube en DotEmu een remake van Wonder Boy 3: The Dragon's Trap.

Wonder Boy

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tof!
  Wonderboy in monsterworld op de Megadrive is een van mijn meest favoriete games ooit! (Heb ik nog gewonnen met het tv programma Powerplay… da's lang geleden bedenk ik me net).

  25 jaar wacht ik op een vervolg en bam, daar heb je een remake van WB3 the dragon' s trap, een spirituele opvolger in de vorm van Monsterboy and the cursed kingdom (wat overigens een fantastisch spel is!) en nu weer een vervolg op monsterworld 4!
  Goede tijden!
 • @mole28
  mooie tijden! Met Martijn Krabbé, kan me dat ook goed heugen. Kwam er als kind toen achter dat je met sonic in supersonic kon veranderen, daar moet ik altijd als eerst aan denken. Achteraf gezien was het een totaal kritiekloze show maar als gamesgeintereerd kind (wellicht ook als volwassene) ging je zeker kijken!
 • @xevulutionx
  Ja idd, maar er was toen niet zo heel veel op tv over videogames dus ik heb de meeste nieuwe dingen bij Power play gezien, zoals o.a. de Neo Geo en Virtua Racing ;)
 • Hoppatee! Vet! :D
 • Ik ken de games niet echt, maar misschien wel interessant. Ik houd m in ieder geval in de gaten.
 • Niks voor mij. Door de hype van het vorige deel die aangeschaft op de switch. Was saai. Denk dat mensen die enthusiast zijn vooral nostalgie voelen.
 • @Newgamessuck

  Ik ben pas begonnen met de Dragon’s Trap remake en ben daarna de oudere games gaan spelen. Ik vind de games echt heel leuk!
  Monster Boy (spiritual successor) vind ik ook een top game, dus dit Wonder Boy vervolg komt 100% zeker in huis!
 • Ik weet dat Jelle van Es 1 van deze delen ooit op nr 1 had staan in een lijstje met beste games uit z'n jeugd o.i.d.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren