1. Oprichter Sledgehammer Games start nieuwe studio bij 2K Games

Oprichter Sledgehammer Games start nieuwe studio bij 2K Games

Werkt aan nieuw, onaangekondigd project

Michael Condrey, de mede-oprichter van Sledgehammer Games, is een nieuwe studio gestart bij 2K Games.

De studio, waarvan een naam nog niet bekend is, zal worden geleid door Condrey en werken aan een nog onaangekondigd project. Aangezien de studio pas net zijn deuren heeft geopend, laat meer informatie over het project waarschijnlijk nog voor lange tijd op zich wachten.

Michael Condrey stond voorheen aan het roer van de Dead Space-reeks bij ontwikkelaar Visceral Games, en richtte daarna met Glen Schofield Sledgehammer Games op, dat Call of Duty-spellen voor Activision maakte. Condrey ging begin 2018 weg bij Sledgehammer om intern bij Activision te werken, maar vertrok eind vorig jaar in zijn geheel bij het bedrijf.

De 46-jarige Amerikaan geeft aan uit te kijken naar de nieuwe ervaring. “Goede games ontstaan vanuit de passie voor het ontwikkelen van games met de beste kwaliteit”, vertelt hij. Verder meldt hij aan Industrygames dat 2K zowel creatieve als technische autonomie heeft en hij niet enthousiaster en dankbaarder kan zijn om voor 2K aan de slag te gaan.

Condrey is van plan een team op te stellen voor hij na gaat denken over wat voor games hij gaat ontwikkelen. Hij vindt het belangrijk dat het team klaar staat, zodat er gezamenlijk een cultuur ontwikkeld kan worden. Iedereens mening telt. 2K heeft de vacatures voor de nieuwe studio in Silicon Valley geopend en gedeeld op twitter.

David Ismailer, president van 2K, geeft aan ook uit te kijken naar de samenwerking. "Het is niet alleen zijn passie die ons inspireert. We kijken ook uit naar de nieuwe studio die zich onder zijn leiding gaat ontwikkelen en onze huidige portfolio complimenteert."

Wat voor games Condrey en zijn team precies gaan ontwikkelen is nog niet bekend, maar dat maakt voor hem niet zoveel uit. In het verleden heeft hij wel bewezen dat hij zowel goede storytelling-games kan maken, als vette multiplayer-ervaringen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik heb laatst een goede video gezien over the making of van Dead Space 1 met Schofield. Dit zijn de mensen die een passie hebben voor het maken van unieke kwaliteitsgames en ik zou dus ook graag willen dat deze gasten weer iets moois kunnen maken. Ik ben benieuwd!
  • Hij had een hoge functie bij Activision. Ik vraag me af waarom hij is weggegaan of dat hij weg moest. Misschien kondigen ze straks wel aan dat Anita Sarkeesan ook bij de nieuwe 2K studio werkt, aangezien hij zo een grote fan van haar is. Niet dat dat iets uitmaakt, hij heeft vrijwel hetzelfde gedachtegoed.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren