1. Ori and the Will of the Wisps voorlopig niet naar Switch

Ori and the Will of the Wisps voorlopig niet naar Switch

Is een lastige port om te maken

Ori and the Will of the Wisps komt voorlopig nog niet uit op de Nintendo Switch. Dat heeft de lead engineer van de game, Gennadiy Korol, gezegd op Reddit.

Tijdens een Ask me Anything-post stelde een fan de vraag of er al gedacht wordt aan een port voor de Nintendo Switch. Vorig jaar kwam de port van Ori and the Blind Forest al uit op de hybride-console van Nintendo en werd zeer goed ontvangen. Korol zegt hierop dat het voorlopig nog niet gaat gebeuren. “Op dit moment hebben we niets te delen als het gaat om de port van Ori and the Will of the Wisps”, zegt hij. "Ik kan je vertellen dat het een extreem moeilijke port wordt om de game in 60 fps te draaien op Nintendo Switch."

Ori and the Will of the Wisps had tijdens de lancering al moeite om te draaien op de Xbox One, dus het is logisch dat het nog lastiger is om de game goed te laten werken op de Nintendo Switch. Ori and the Will of the Wisps is nu uit op de Xbox One en pc.

Ori and the Will of the Whisps

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Beter lanceren ze eerst Rare Replay op de Switch - duizenden gamers die dat maar al te graag zien.. inclusief ikzelf.
 • Hiervoor is de Switch ook helemaal niet bedoeld. Net als bijv. witcher 3. Speel dat lekker op een xbox x.
 • @DopieJopie1

  Ori 2 is juist wel een game voor op de Switch. Kijk maar naar Ori 1. Die game speelt heerlijk weg op de Switch, zowel thuis als onderweg. The Witcher 3 is grafisch gezien gewoon te zwaar voor de Switch, dus die beredenering snap ik wel.
 • @PietS.

  Ik had Ori 1 op Switch maar heb daarna de xbox x versie gehaald. Een wereld vam verschil.

  Ik vind de Switch een leuk apparaat, maar je moet als console ook je beperking weten. Kijk naar The Outer Worlds. Die resolutie is zo laag teruggezet dat je terug gaat naar het windows 95 tijdperk met blokjes.

  Switch is er straks weer voor Zelda. Mario. Donkey Kong etc.
 • @DopieJopie1

  Dat verschil zit dan toch echt tussen je oren, want weet je wat het enige verschil m.b.t. Ori 1, tussen de Switch versie en X1(X) versie, is? Op de Switch is Ori (het karakter zelf) geanimeerd om in 60fps te bewegen. Op de X1(X) niet. De Switch versie is daarom zelfs beter dan de X1(X) versie.

  Een beetje bevooroordeeld ben je wel hè, niet? ;)
 • @PietS.

  Als Xbox en Nintendo liefhebber valt dat wel mee.

  En je weet echt niet wat je zegt. Ori draait op de X veel beter en ziet er ook nog eens 10x mooier uit.

  Cuphead daarentegen draait wel weer verrassend goed op de Switch dus het kan wel.

  Maar als ik andere mag adviseren: speel games als Ori, The Witcher 3, The Outer Worlds etc echt niet op de Switch.

  Immers, Zelda BOTW ga je ook niet op een gameboy draaien.
 • @DopieJopie1

  Ben je nu serieus? Klik eens op de link die ik hierboven gepost heb (onder het blauwe woord ‘verschil’). Er staat letterlijk dat Ori voor de Switch de beste versie is. Letterlijk:
  ‘As a matter of fact, the game runs better on the Switch than it does on the Xbox One and PC. In a new thread on the ResetEra forums, game director Thomas Mahler commented on the game’s performance on the Switch and confirmed that the team has implemented optimizations in this release that they made for the game’s upcoming sequel, Ori and the Will of the Wisps.’

  Daarnaast is Ori 1 niet X1X enhanced en maakt het dus geen drol uit op welke X1 je ‘m speelt.

  Games als Ori of Cuphead (2D platformers) moet je juist wel op de Switch spelen. Deze games zien er net zo goed uit als op andere platformen en zijn dan ook nog eens in portable modus te spelen.

  Over TW3 & TOW hoor je me niet, want ik heb beide games niet gespeeld (als in, helemaal niet).

  En wat is je vergelijking met ‘BotW op de Gameboy’ slecht zeg… Die game is daar nooit op uitgekomen hè… Appels en peren…
 • @PietS.

  Zucht ik was vergeten dat met jou geen enkele discussie te voeren valt.

  Dat je serieus op die "vergelijking" in gaat zegt genoeg over je gebrek aan leesvaardigheden.

  Next.
 • @DopieJopie1

  Toen jij nog dacht dat je gelijk had, ging jij ook ‘serieus op die vergelijking in’, met je ‘Ori draait op de X veel beter en ziet er ook nog eens 10x mooier uit’ en ‘speel games als Ori … etc echt niet op de Switch’.

  Probeer je er nu maar onderuit te lullen, ja. Je hebt gewoon feitelijk ongelijk. Voortaan iets beter je huiswerk doen, alvorens je reageert.
 • @PietS.

  Ik heb ook gelijk, maar jij pakt "feiten" er uit als het je uitkomt. Je lijkt net een linkse activist.

  En ik praat me nergens onderuit. Ik adviseer mensen nog steeds: is een game ergens anders te spelen dan op de Switch, altijd doen. Draait beter, ziet er mooier uit. Ori net zo. Ik heb de game net uitgespeeld op de X. Een leuke game trouwens, niet heel bijzonder, maar wel de moeite waard.

  En je hoeft TW3 en The Outer Worlds niet gespeeld te hebben op de Switch om te weten dat het zo ver naar beneden geschroefd is, dat het haast niet te spelen is of je iig een hele andere ervaring krijgt. Als een doelgroep daar genoegen mee neemt; prima, maar het is in mijn ogen vooral nog even cash ophalen bij de kritiekloze Nintendo doelgroep die toch alles koopt en geweldig vind (zoals jij dus). Daar geef ik ze geen ongelijk in trouwens. Maar ik blijf iedereen aanraden: niet doen.

  En ja, nu reageer ik weer, dus bij deze is het klaar en geloof lekker in je eigen bubbeltje. Veel plezier dr mee.
 • @DopieJopie1

  Het zijn gewoon harde feiten (echte feiten en geen "feiten") m.b.t. Ori. Daar kun je niet onderuit. En nogmaals: Dat TW3 en TOW op andere platformen beter draaien, geloof ik meteen, maar m.b.t. Ori heb je gewoon geen gelijk.

  'is een game ergens anders te spelen dan op de Switch, altijd doen. Draait beter, ziet er mooier uit. Ori net zo.'

  Dit is gewoon feitelijk NIET zo. Lees eens man. Je kunt lekker eigenwijs blijven doen, maar je hebt gewoon ongelijk. De Game Director van Ori zegt het zelf… :'-D

  Doe je altijd zo dwars als jouw ongelijk onomstotelijk bewezen wordt? Dat lijkt me ook wel moeilijk voor jezelf zeg…

  Daarnaast koop ik bij lange na niet alles. Als het niet mijn smaak is, komt het niet in huis. Zo simpel is het. Ook daarin heb je dus ongelijk.
 • @PietS.

  Bovendien en je zal me wel gek vinden: ik heb de Switch vanaf launch. En tot nog toe vind ik nog steeds de Wii U een beter apparaat.

  Veel meer unieke content. Tof apparaat en handige tablet. De Switch is in mijn ogen overraded en staat hier vooral aan voor vrouwlief (ringfit) en kids (beetje Mario).
 • @DopieJopie1

  Die uitzonderlijke meningen mag je hebben. :)
 • @DopieJopie1

  The Witcher 3 op de Switch is echt leuk. Het heeft natuurlijk niet dezelfde grafische kwaliteit als de consoleversies, maar het is gewoon gek om deze game op broekzakformaat te spelen.

  Ik verkies de PC versie. Alle grafische opties op ultra. Game draait op 134 fps. Perfect geoptimaliseerd.  Genieten!
 • @Mister Frowdo

  Het rare is, ik kom maar zelf niet echt goed in de game. Heb hem op de X.

  Dat zo n game in handheld te spelen is, is bruut. Dat is echt de enige reden om dat zo te doen. Zodra je je Switch docked, schiet je 20 jaar terug in de tijd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren