1. Originele Luigi's Mansion op 19 oktober naar 3DS

Originele Luigi's Mansion op 19 oktober naar 3DS

Overzetting van GameCube-game heeft nieuwe modus

De originele Luigi's Mansion verschijnt in Europa op 19 oktober op de 3DS en 2DS, zo heeft Nintendo aangekondigd.

Een week eerder komt de game in de Verenigde Staten op de handheld uit. Luigi's Mansion was al eerder aangekondigd voor het systeem. Het origineel verscheen tijdens de lancering van de GameCube en plaatste Luigi, de broer van Mario, in een spookhuis waar hij met een soort stofzuiger geesten moet verslaan. Later verscheen er ook een vervolg op de 3DS, maar nu komt het origineel dus ook op de handheld uit.

De 3DS-versie van Luigi's Mansion is nagenoeg hetzelfde als de GameCube-versie. Er zijn wat kleine aanpassingen aan de graphics gedaan en er is een map op het onderste scherm toegevoegd. Ook bevat de 3DS-versie en Gallery Battle-modus. Deze boss rush-modus laat spelers achter elkaar tegen verschillende spoken vechten voor een hoge score.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Best zonde dit eigenlijk. Ik had deze game veel liever op de Switch gezien. Maargoed de laatste stuiptrekkingen van de 3DS zijn in zicht.
 • Al die ports of remakes dit jaar van Nintendo breng liever een nieuw deel van Luigi Mansion.
 • @kaassoufleeisback

  Ja want 17(!) jaar na het origineel mag er natuurlijk geen remake komen…
  De generatie gamers van nu was toen te jong of niet eens geboren om te kunnen genieten van dit spel. Dit is geen melk of uitknijpen.

  Luigi’s mansion is briljant en een klein meesterwerkje. Ik weet nog goed dat ik toen als 12 jarig jongentje mijn Gamecube kocht op de release samen met Luigi’s mansion. Het is een zeer unieke game. Ik heb daar liever een remake van dan bijvoorbeeld een nieuwe Starfox waarvan je weet dat het geen pareltje wordt.
 • @Ramirez

  1 had hem dan ala ratchet and clank remake uitgebracht op de Switch..

  2 Dat het een aardige game was ben ik je met eens maar Nintendo heeft dit jaar echt een port remake jaar.
 • @kaassoufleeisback

  Ik geef toch aan dat ik liever een Switch versie zag? Maargoed het mocht niet zo zijn. Bovendien loop je te klagen over een handheld release…voor de 3DS versie is het dus jouw full fletched remake. Er is niks mis met de effort die in deze versie gaat.

  En een remake jaar valt ook wel mee. Ik hoor je ook niet klagen over Sony die zelfs remakes van remakes maakt…of capcom die op de volle port tour zijn…zelfs 3ds games maken ze consoles versies van. Maar hoor je Kaas?
 • @Ramirez

  Sony heeft dit jaar exclusief Spiderman Detroit en God of War en Dreams? Welke remake of Port dit jaar. Nintendo dit jaar Bayonetta 1 en 2 Dkctrf Captain Toad Luigi Mansion en dan nog de geruchten over new super Mario bros u..

  Dat zijn er echt teveel. Nintendo moet zich qua software echt in 2019 opnieuw bewijzen. Anders is het qua first party software net zo droevig als op de Wii u. Maar lijkt het beter omdat ze alles vorig jaar hebben uitgebracht.
 • @kaassoufleeisback

  Haha je kunt nu wel 3 nieuwe games opnoemen maar feit blijft dat Sony evengoed remake na remake uitkakt. SotC bijvoorbeeld…op hoeveel remakes zitten we nu van deze game?
  Je noemde zelf al een remake op van Ratched…objectief kijken doe je iig niet.

  Hoeveel nieuwe titels heeft Nintendo dit jaar al uitgebracht of verschijnen nog? Ik tel er een stuk of 11/12 over beide systemen. Het mogen dan wel niet altijd blockbusters zijn of zeer populaire games maar dat boeit ook niet. Al zal Pokémon extreem goed verkopen.

  Het is begrijpelijk waarom zowel Nintendo als Sony het doen. Hun geschiedenis aan games is groot en ontwikkeling is extreem duur. Zulke cash-ins houden hun bedrijf boven water want originele games floppen regelmatig. Microsoft doet het bijna niet want ze hebben ook bijna niets.
 • @Ramirez

  Bij Sony valt het reuze mee en daarbij niet in 1 jaar.

  En ik maak me degelijk zorgen. Prime 4 hebben we nog niets van gezien al een jaar lang. Yoshi is al een jaar verdwenen. Retro studio's wat daar mee aan de hand is Joost mag het weten. Bayonetta 3 hebben we ook een half jaar niks meer van gezien. Next level games is al jaren stil. Pikmin 4 is al jaren in ontwikkeling horen we niks van. Mario oddysey krijgt voorlopig geen kingdom dlc. Mk8 deluxe prima game om jaren lang met nieuwe content te ondersteunen wordt niet gedaan.

  Dus de toekomst op software gebied ziet er ook niet echt rooskleurig uit.
 • @kaassoufleeisback
  Kaas. Even serieus. Stop met jezelf herhalen.
 • @Piet S.

  Als Nintendo nou eens zorgt dat ik mijzelf niet hoef te herhalen en gewoon spoedig met een Nintendo direct op de proppen komt waarbij ze die games tonen plus tonen dat alles bij Retro studio's koek en ei is. Plus wat niet gaat gebeuren maar ze zal sieren excuses maken. Voor hun waardeloze E3 waar ze zich voor de zoveelste keer voor schut hebben gezet.


  Daarbij herhaal jij jezelf ook regelmatig Piet elk jaar weer bij de E3 of vaak bij een bericht van Microsoft komen er alleen de woorden nieuwe Banjo en Conker uit. Als iemand kritiek heeft op de Switch herhaal jij jezelf wel tientallen keren hoe goed de line up etc wel niet is.. Is niet erg maar niet iemand anders op herhalen aanspreken terwijl je hetzelfde doet
 • @kaassoufleeisback

  Some people will never learn.

  Ik hoop dat veel mensen deze game halen op de 3DS. Op de Gamecube was deze game echt geweldig. Veel 3DS gebruikers waren nog te jong of waren nog niet eens geboren. Aanwinst voor de 3DS gamer.
 • @ShadowhunterrX

  Als je hem nog niet gespeeld heb zeker een aanrader.
 • @kaassoufleeisback

  Ik snap het punt van Kaassoufflee wel. Als je de games al eerder gespeeld hebt, dan speel je natuurlijk liever een nieuwe game, maar die remakes zijn ook gewoon tof om te spelen.

  Nintendo doet het waarschijnlijk omdat bijna niemand de Wii U had en zij wel tal van goede games daarop hebben uitgebracht. Zo kunnen ze de line-up gewoon sterk houden in een iets minder jaar, hoewel het najaar nog wel een aantal exclusives heeft.

  Voor mij persoonlijk vind ik de Wii U ports niet zo erg, omdat ik daar slechts vier games voor had. Sommige ports wil ik best graag spelen.

  Tijdens het Cube-tijdperk heeft Nintendo ook wel wat plankjes misgeslagen door het apparaat zo onaantrekkelijk mogelijk te maken: kleine discs, geen dvd-speler, nagenoeg geen marketing en op geen enkel vlak iets waarmee ze zich onderscheidden. Niet vreemd dat een game als Luigi's Mansion opnieuw het levenslicht ziet op een populairder apparaat. Wel een beetje vreemd dat ze de 3DS pakken, maargoed.

  Nintendo wist nadien altijd leuk te innoveren, maar op de één of andere manier pakken ze dan net niet goed genoeg door om ook de grote massa 'echte' gamers achter zich te scharen. Hier op IG zitten wat mensen die weten hoe goed de games van Nintendo zijn, maar er zijn tal van mensen die daar geen idee van hebben, puur vanwege het feit dat Nintendo er bijna niets aan doet ze te promoten. Dat zien 3rd parties ook en het is daarom niet vreemd dat ze niet meegaan.

  De doelgroep van Nintendo bestaat nu uit wat die hards en een hele grote massa kinderen en casual gamers en ik denk dat dit zonder marketing en zonder betere online functionaliteiten niet snel zalveranderen. Maar wat kan het ze schelen? Ze maken nu de goedkoopste consoles en ze vliegen over de toonbank.

  Wat games als Metroid betreft heb ik nog wel even geduld.
 • Heb deze game al voor de Gamecube en ik ben niet van plan om nog 3DS games te kopen. Wel een leuke game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren