1. Voormalige PlayStation-baas mist console-oorlog niet

Voormalige PlayStation-baas mist console-oorlog niet

Openhartig in interview met USGamer

Adam Boyes, een voormalig leidinggevende bij PlayStation, geeft aan dat hij de console-oorlog niet mist. Dat vertelt hij in een interview met USgamer.

Adam Boyes was de vice president van third party bij PlayStation van 2012 tot 2016. In een recent interview met gameplatform USgamer vertelt dat hij blij is dat het console-oorlog-deel van zijn leven voorbij is. Bij de release van Sony’s PlayStation 4 stond Adam Boyes aan het roer met de PlayStation-leidinggevende, Shuhei Yoshida. Een van zijn taken was om de console beter uit de verf te laten komen dan de Xbox One. Boyes geeft aan dit deel van zijn carrière bij PlayStation totaal niet te missen.

Hij zegt vooral blij te zijn dat hij niet nog een lancering van een nieuw PlayStation-console hoeft mee te maken:"Soms heb ik het gevoel dat ik een mening heb over de PlayStation 5 en Xbox Series X, maar dat maakt verder niet uit omdat ik dat werk heb gedaan. Ik heb alles op alles gezet voor de lancering van de PlayStation 4. Ik vond het geweldig. Ik heb een ongelooflijk team opgebouwd, een ongelooflijke ervaring gehad. Dus als je denkt dat ik een angst zou hebben om iets te missen waar ik nu geen deel van uitmaak, maar dat is echt niet zo. Er was zoveel stress en het 'console-oorlog-concept' is overheersend. Het is alsof dat het enige is waar je aan denkt."

Nu is Adam Boyes het hoofd van Galaxy Studio’s, vooral bekend van de Nintendo Switch-ports van Skyrim, Overwatch en Diablo 3. In een eerder interview gaf Xbox-hoofd Phil Spencer aan het nut van de console-oorlog niet in te zien.

Adam Boyes

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Adam Boyes, Shuhei Yoshida, Andrew House en Mark Cerny hebben met de PS4 echt een succesvolle console neergezet en tot twee jaar geleden bleef het echt een stijgende lijn.

  Blijft jammer dat twee mannen zijn weggegaan en dat Cerny en Yoshida naar de achtergrond zijn gedrukt. Waardoor de laatste twee jaar Playstation wat minder waren door al dat gezeur met crossplay, censuur en van JP naar US verhuizing.
 • @ShadowhunterrX

  Censuur?

  Je hebt duidelijk weer prut in je ogen. Days Gone, God of War en The Last of Us 2 zijn absoluut niet afgeremd door een of andere censuur die opgelegd wordt door het kwaadaardige Sony.

  Ik zie bij de concurrent eerder een policy van braafdoenerij en te harde focus op de mainstream.

  Crossplay is heruitgevonden door Microsoft. Het bedrijf dat crossplay tijdens de vorige generaties boycotte.
 • @Don Carpaccio

  Niet te hard op letten, hij heeft de laatste maanden wel wat meerdere uitspraken gedaan die naast de kwestie of onwaar zijn.

  Als ik 'n stuiver had voor elke keer dat -ie kletskoek verkocht, dan was ik nu al zo rijk als koning Willem Alexander!
 • @Mister Frowdo
  *eet een kletskoek*

  Na brand los.
 • @Mister Frowdo Valt me nog mee dat die nog niet persoonlijk wordt!
 • @Robskeee
  En dat komt van een persoon die na 3 jaar nog steeds beledigd is dat ik hem 1 keer Robje heb genoemd en constant op me nek loopt te hijgen. Zoals gewoonlijk voeg je niks toe en ben je alleen maar aan het stoken.
 • @Don Carpaccio

  Censuur: Vooral op content uit Japan waar teksten of modus weggelaten moest worden of lichtstralen bij kontjes DMC 5.
  ( Hoe kom je bij deze drie games ?)

  Crossplay is inderdaad niet heruitgevonden door Microsoft. Maar dat is mij punt juist. Door Sony's reactie kon Microsoft dit mensen doen geloven.

  Wat ik noemde waren gewoon drie zwakke/slechte/gezeur momenten van Sony's kant de laatste 2 jaren. Zo heeft elk bedrijf zon zijn momentjes.
 • Die uitdaging lijkt mij juist het leukste. Je houdt de concurrentie toch altijd in de gaten en je probeert het toch altijd beter te doen.
 • @CerandoX.nl
  Dat zal ook vast wel zijn. Lijkt mij alleen dat op sommige momenten zodanige proporties heeft aangenomen dat het niet echt gezond meer geweest zou zijn.
  Voor consumenten natuurlijk vrijwel altijd mooi als dit soort organisatie elkaar naar een hoger niveau blijven forceren, kunnen wij van nòg betere producten genieten.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren