1. Oud-medewerker Rockstar beschuldigd van aanranding

Oud-medewerker Rockstar beschuldigd van aanranding

Rockstar verklaart beschuldigingen ongeldig

Een oud-topman bij Rockstar Games, Jeronimo Barrera, wordt beschuldigd van seksuele intimidatie door een andere oud-werknemer, Colin Bundschu. Dit vertelt Bundschu aan Kotaku.

Bundschu was nieuw bij Rockstar Games en zegt alles te hebben opgegeven om bij het bedrijf als ontwerper aan de slag te gaan. Tijdens een ontmoetingsdiner voor nieuwe ontwerpers bij Rockstar leerde Bundschu Barrera kennen, waarna de groep een nachtclub bezocht. Anderen waarschuwden hem voor het temperament van Bundschu, dat tot verschillende ontslagen heeft geleid bij Rockstar Games. De topman had dan ook een hoop invloed bij het bedrijf; hij was de volgende gezaghebbende na oprichter Sam en Dan Houser.

Red Dead Online

Het incident vond plaats in de nachtclub op de dansvloer. “Ik wil even benadrukken dat ik drie drankjes op had en niet te dronken was om dingen te onthouden”, zegt Bundschu. In het artikel van Kotaku vertelt hij uitgebreid wat er volgens hem is gebeurd.

Hierna is Bundschu naar het personeelszakenafdeling van Rockstar gestapt. In het begin werd hij erg serieus genomen door Kelly Gibson, hoofd van de afdeling. “Dit is niet Rockstar, we zijn hier om games te maken”, zei Gibson erover. Na een hoop contact over en weer werd de zaak echter afgewezen, omdat Bundschu geen bijval kreeg van collega’s die erbij waren.

Barrera is in 2018 stilletjes vertrokken bij Rockstar. Bundschu is na het voorval gestopt en heeft nog geprobeerd om bij Oculus zijn carrière voort te zetten. Dit ging echter niet. Hij heeft uiteindelijk een complete carrièreswitch gedaan. “Alles verandert gewoon nadat zoiets gebeurt”, aldus Bundschu.

Meer problemen

Eerder werd al bekend dat er door sommige werknemers een angstcultuur wordt ervaren binnen het bedrijf. Mensen die vertrekken voordat een game af is worden genegeerd en niet vermeld in de credits. Barrera zou zelfs mensen ontslagen hebben, omdat ze nog bevriend waren met dit soort personen op Facebook.

Ook het draaien van overuren komt veel voor bij het bedrijf. Eerder bracht Kotaku een stuk naar buiten over uitzonderlijke crunch bij de ontwikkeling van Red Dead Redemption 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren