1. Oud Xbox-hoofd: PlayStation 5 wordt niet duurder dan 499 dollar

Oud Xbox-hoofd: PlayStation 5 wordt niet duurder dan 499 dollar

Prijs belangrijker dan exclusieve games

AlbertPenello, het oude hoofd van marketing bij Xbox, zegt dat de PlayStation 5 nooit meer gaat kosten dan 499 dollar. Dat maakt hij bekend op Twitter.

De voormalige-marketingbaas heeft al aardig wat consoles zien uitkomen, dus zijn mening en voorspelling zijn zeker belangrijk om in gedachten te houden. Als reactie op een gerucht dat de PlayStation 5 rond de 600 dollar gaat kosten, postte Albert Penello een tweet waarin hij zegt dat de console echt niet boven de 499 dollar gaat zitten.

Naast de voorspelling dat de Sony-console niet meer dan 499 dollar zou zijn geeft Penello ook aan dat de prijs misschien wel de bepalende factor gaat zijn voor welke console succesvoller gaat zijn. “Deze generatie is de prijs misschien wel de belangrijkste factor voor succes. Misschien zelfs belangrijker dan exclusieve games,” vertelt Penello via een tweet. “Nog nooit waren er zo veel verschillende soorten specificaties, functies en prijspunten dan dat we deze generatie zien.”

Dit artikel delen

Over de auteur

Zoë Bonefaas Zodra ik een Game Boy in de hand gedrukt kreeg, was ik om. Het leukste van games vind ik de verhalen die ze vertellen. Favorieten zijn Assassin's Creed, Skyrim, Stardew Valley en Life is Strange. Buiten verhalen in videogames ben ik ook fan van verhalen op andere manieren. Voor de hand liggend dus van films en series (Marvel, DC, Star Wars, Disney, She-ra Princes of Power, Lucifer... ik kan echt eeuwig doorgaan).

Reacties

 • Ik gok nog steeds op 549 €voor de PS5 en 499€ voor de PS5 Digital only. En als dan series X 449 € kost, ga ik vooralsnog voor de 549€ kostende PS5, met alle info die ik nu heb gekregen ( specs, games look van consoles) heb ik het gevoel dat ik daar de betere deal mee te pakken heb.
 • @Meta_coola Ga jij voor de Playstation? Dat had ik echt niet verwacht!
 • @MythicZ


  Mja het is waar ik heb weinig liefde voor Microsoft. En de laatste keer dat ik overwoog om een Microsoft console te kopen was met de OG Xbox, was zelfs zo hyped dat ik een Xbox agenda kocht voor op middelbare school maar was door één of andere reden vlak voor release afgeknapt op die console.

  Maar ik zal nooit helemaal uitsluiten of dat ik een Xbox zou kopen.
 • Allemaal voorspelling droppen?

  PS5 €549
  PS5 digital €499
  Series X €499
  Series S €299
 • Zo sterk is de hardware niet. 500 lijkt me schappelijk.
 • Voor mij is power en exclusives het belangrijkste. Prijs daarna pas maarja ik heb full time baan. Snap gedoe niet voor die 100 euro. Ik zie de meeste mensen 2 jaar doen met een telefoon van bijna 1000 euro ( en erboven) naja we gaan wel zien.
 • PS5 - 499
  PS5 Digital Edition - net zo duur als lockhart

  Bij de D.E. verdient Sony enorm veel geld, procentueel gezien, aan een spel.
  Voor exclusive games: geen verpakkingsmateriaal en blu-ray kosten, geen distributie kosten.
  Per game als ze niet de maker zijn: winst van een winkel die de game zou verkopen en het geld dat ze voor iedere game sowieso krijgen, geen verlies aan tweedehands games markt.
 • Die 100 meer of minder tja… het is alleen interessant kijkend naar wat die 2 tegen elkaar doen maar zal toch niet dat je bij een echte voorkeur die paar tientjes minder uitgeeft en de ander aanschaft.

  Daarnaast is dit echt nieuwswaardig? Hier schrijft xevulutionx die nog steeds met ergernis de spelfout in zn naam aanschouwt. Ook hij heeft al veel consolelaunches meegemaakt en heeft in de industrie gewerkt, zij het enige tijd geleden (10 jaar) inmiddels. Panello kan dus maw net als ik gewoon wat roepen maar zijn zekerheid is ook maar gewoon een gok. Desalnietemin gok ik exact hetzelfde. 499 prijspunt voor beiden. Die prijs van 600 of meer die hier ooit genoemd werd door sommige… dat kan ik me iig niet voorstellen
 • Ik hoop echt dat het €100 scheelt die digital only versie. Kan ik lekker voor misschien wel €400 een ps5 op de kop tikken! Klinkt een stuk beter dan die, wat sommige zeiden, €700 voor een ps5:)
 • @adutchman En een tientje extra per game ;)
 • @Rolo47
  Sharen?
 • @Rolo47
  Oudere games haal ik uit een sale en nieuwe uit us store (€55) Maar ik zie je punt;)
 • @adutchman
  Als je de Digital koopt om geld te besparen dan ben je niet goed in geld besparen 😂
 • @RiRi
  Dat is dan ook niet de reden. Het is puur gemak, lekker downloaden om niet naar de winkel te hoeven en niet de te dure nl store te gebruiken.
 • De ps3 had het heel erg moeilijk in de eerste jaren vanwege het arrogante prijsje wat er aan hing. Pas na een enorme pricedrop begon de console goed te verkopen. De Xbox 360 ging daardoor met name in de VS als een speer.

  Bij de ps4 had Sony aangegeven deze blunder nooit weer te maken. Daarom zeg ik ook 499,-
  Verder vind ik de output van de hardware ook niet indrukwekkend genoeg om zoveel meer te vragen. Op papier zijn het grote stappen, op je scherm valt het tegen. Het zijn geen jumps meer die je duidelijk kunt zien zoals van ps1 naar 2 en zelfs nog 3. Die visuele sellingpoint word minder en minder. Verschil tussen de nieuwe Xbox en ps5 is minimaal dus met name in de states zal de prijs cruciaal zijn. In Europa delen Nintendo en Sony, Xbox is amper aanwezig. In Japan is het eigenlijk alleen maar Nintendo die de dienst uitmaakt.

  Echter valt en staat de prijs met wat de concurrentie doet. Microsoft is in staat hun console met een groot verlies in de markt te zetten. Iets waar Sony en Nintendo niet zo happig op zijn om na te doen. Compleet logisch aangezien zij geen onbeperkte bankrekening hebben en wel goede resultaten zullen moeten boeken.

  Ben wel benieuwd hoe Nintendo gaat reageren op de nieuwe consoles. De Switch verkoopt het snelste, al jaren zonder price drop. Pro model? Pricedrop? Of zelfs een nieuwe console?

  Ook benieuwd naar wat de ps5 in Japan gaat doen. De ps3 en 4 zijn daar redelijk geflopt. Dus daar valt winst te halen voor Sony.
 • @Ramirez
  De Japanners houden ook niet van grote consoles geloof ik en de PS5 wordt gigantisch.

  Ik vind het verschil al redelijk goot tegenover vorige generatie, zelfs toen de live stream 1080p was. Vooral Ratchet & Clank vond ik indrukwekkend eruit zien en dan bedoel ik gewoon de grafische kwaliteit, niet het instant laden van stages, dat gedeelte was meer een gimmicky tech demo.

  Microsoft kan zeker gaan domineren door een goede prijs neer te zetten en de hogere performance bloot te leggen bij multiplatform games.

  Ik ben persoonlijk nog heel erg aan het twijfelen tussen een PS5, XSX of nieuwe videokaart. De videokaart geeft je eigenlijk de minste performance per euro.
 • De prijs zal wachten tot Xbox zijn prijsje krijgt. Vervolgens willen ze ermee spelen zodat het voordelig overkomt.
 • @mightybundy

  Dat plan zullen ze bij Microsoft ook wel hebben vermoed ik zo.
 • @Shuckles
  Tot nu toe wel ja, maar ik denk dat Microsoft nu wel het vertrouwen heeft om de prijs naar buiten te brengen, dit zal volgende maand wel gaan gebeuren.
 • @CerandoX.nl Ik denk dat ze de DE niet hadden verwacht, dus Sony maakt het ze juist lastiger nu ze 1 model lager kunnen prijzen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren