1. Oude demo-versie van Pokémon Gold opgedoken

Oude demo-versie van Pokémon Gold opgedoken

Ga aan de slag met een game uit 1997

Een oude demo versie uit 1997 wat eigenlijk Pokémon Gold en Silver moest worden is in eerste instantie op 4chan gelekt. Daarna verschenen er threads op Reddit waar het lek werd besproken. Het gaat om een ROM die een speciale demoversie bevat. De demo was speelbaar op Nintendo Space World in Kyoto, Japan.

De demo bevat veel pokémon die op het laatste moment zijn geschrapt of veranderd. De ROM is te downloaden en speelbaar met een GameBoy Color-emulator, maar is wel in het Japans. Momenteel is een team van ROM-hackers bezig met de vertaling. Ook heeft het team een uitgebreide excel-sheet online geplaatst waar alle pokémon worden uitgelicht die te vinden zijn in de demoversie. Deze wordt naast de uiteindelijke Pokémon Gold-pokémon gelegd.

Pokémon Gold lek demo versie
Alle pokémon die zijn gevonden in de ROM

Veel baby-pokémon zijn uiteindelijk geschrapt voor Pokémon Gold en Silver. Zo zijn bijvoorbeeld de baby-vormen van Meowth en Vulpix er uiteindelijk niet doorheen gekomen. Deze werden Meowsy en Trifox genoemd.

Ook is te zien dat de Cindaquill-evoluties na de demo compleet zijn omgegooid. Zo lijkt het dat ze oorspronkelijk meer geïnspireerd waren op beersoorten.

cindaquill gold demo
cinaquill evoluties

In de demo is tevens te zien dat Gold en Silver eigenlijk veel groter had moeten zijn dan de versie die spelers eigenlijk voorgeschoteld kregen in 1999. De demo lijkt gebaseerd te zijn op geheel Japan in plaats van alleen het Johto-regio die uiteindelijk in de game kwam.

Het gerucht gaat de ronde dat de ROM afkomstig is van een privéverzamelaar die is overleden.

Nintendo heeft recentelijk twee nieuwe Pokémon-games aangekondigd voor de Switch. Het gaat hier om Pokémon Let's Go! Pikachu en Eevee.

demo-map johto region
Map uit de demo versie

Dit artikel delen

Over de auteur

Pablo_Bool Ik ga graag eindeloos dood in Dark Souls en speel nog steeds intensief Call of Duty 4 (mods) op de pc. In Fortnite: Battle Royale mag je mij ook graag komen afschieten. Daarnaast duik ik graag in obscure technoplaten rond de jaren 90

Reacties

  • Heel tof dit!
  • Coool! ff testen om mijn 2ds xl.
  • Super gaaf! Zitten toch wel een paar toffe modellen tussen hoor.
  • Zeker leuk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren