1. Oude Halo-games raken diverse online mogelijkheden kwijt

Oude Halo-games raken diverse online mogelijkheden kwijt

Vanaf december 2021

Vanaf december 2021 verliezen diverse oudere Halo-games hun online mogelijkheden, waaronder online matchmaking.

Dat heeft 343 Industries aangekondigd via Halo Waypoint. De singleplayercampagnes van de Halo-games blijven speelbaar op Microsoft's oude console en bepaalde online opties zullen in eerste instantie ook nog beschikbaar zijn. In de meeste gevallen geldt echter dat de online multiplayer verdwijnt. Hoewel het om Xbox 360-games gaat, is dit ook het geval wanneer de betreffende games via backward compatibility op nieuwere Xbox-consoles worden gespeeld.

Het gaat om de spellen Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4, Halo: Reach, Spartan Assault en Halo Wars. 343 laat weten dat het van plan is heel transparant te blijven tijdens deze transitieperiode en dat fans goed op de hoogte gehouden gaan worden van wat er wanneer gebeurt. Het bedrijf heeft een duidelijk schema online geplaatst waarin is te zien wat er allemaal verdwijnt en wat er beschikbaar blijft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Verbaast me dat al die games nog werken qua online functionaliteiten. Je kunt overigens natuurlijk online blijven spelen via de MCC.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren