1. Oude Telltale-engine wordt mogelijk vervangen

Oude Telltale-engine wordt mogelijk vervangen

Unity zou de nieuwe engine worden voor toekomstige games

Telltale zou na de release van het vierde seizoen van The Walking Dead zijn eigen engine aan de wilgen hangen en verder gaan met de Unity-engine.

Dat claimt Variety te hebben gehoord: "Verschillende bronnen hebben aan Variety gemeld dat de dagen geteld zijn voor Telltale Tool, de in-house game engine van het bedrijf. De studio gaat Unity gebruiken voor zijn projecten en het laatste seizoen van The Walking Dead is de laatste Telltale-game die op de oude engine loopt."

In de rest van het artikel wordt dieper ingegaan op de deal tussen Telltale en Netflix, die tijdens E3 werd aangekondigd. Telltale werkt aan een gamereeks rondom de Netflix-serie Stranger Things, en maakt ook een aangepaste versie van Minecraft: Story Mode die speelbaar wordt op de streamingdienst.

The walking dead final season

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Mag ook wel super toffe games begrijp me niet verkeerd maar je hebt snel het gevoel ze allemaal gezien te hebben naar 1 of 2 delen
  • Werd tijd zeg, ze hadden toch wel geld genoeg voor een andere engine denk ik. Hun games doen het niet slecht
  • Zou heel verstandig zijn. In het eerst Batman seizoen zette ze van te voren flink in op hun eigen nieuwe engine, maar de bekende problemen waren verre van verdwenen. De verhalen zijn vaak top, maar dit brak af en toe wel de immersie.

    Kijk heel erg uit naar het nieuwe seizoen van The Wolf Among Us en ook benieuwd welke kant ze op gaan met Stranger Things. De vorige grote serie (GoT) was een van hun minste games…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren