1. Overwatch is geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

Overwatch is geoptimaliseerd voor Xbox Series X en S

Vooralsnog geen PS5-update

Overwatch heeft een update ontvangen met optimalisaties voor Xbox Series X en S. Dat blijkt uit een blogpost van Blizzard Entertainment.

De update voegt een Preferred Mode-optie toe in het menu, die drie verschillende opties biedt: Resolution, Balanced en Framerate. 

De eerste schroeft de resolutie omhoog 'ten koste van beeldkwaliteit'. Op Xbox Series X draait de game in 4K op 60 frames per seconde, en op Xbox Series S op 1440p en 60 frames per seconde.

Balanced schroeft de resolutie juist omlaag voor een betere beeldkwaliteit. Zodoende draait de game dan op beide Xbox-consoles in 1440p op zestig frames per seconde.

Tot slot maakt de Balanced-modus het mogelijk om de game in 120 fps te spelen, op Series X in 1440p en op Series S in 1080p.

Momenteel is nog niets bekend over een vergelijkbare update voor PlayStation 5. Volgens Rocket League-maker Psyonix heeft dat een technische reden. 

"120Hz op Xbox Series X en S toevoegen is een kleine patch, maar op PlayStation 5 vereist het een volledige port door hoe backwards compatiblity werkt op de console", zegt de ontwikkelaar tegen Eurogamer.

Overwatch 2

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Pijnlijk voor Sony die laatste opmerking.

    Top nieuws dit! Toevallig laatst weer opgepikt met 2 vrienden. Heerlijke game.
  • Nice, maar weer eens installeren, leuke game!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren