1. Overwatch voor de Switch is in een jaar tijd ontwikkeld

Overwatch voor de Switch is in een jaar tijd ontwikkeld

Iron Galaxy is de hoofdontwikkelaar

De Switch-versie van Overwatch is in iets meer dan een jaar tijd ontwikkeld.

Dat blijkt uit een interview van Vooks met gameproducent Wes Yanagi. "Het werk aan de Switch-versie van Overwatch begon iets meer dan een jaar geleden. Het kan complex zijn om een game die constant evolueert over te zetten. Maar Overwatch draaiende krijgen is nog maar het topje van de ijsberg. Het nieuwe platform moet ook binnen de Blizzard-infrastructuur passen. Veel ontwikkelaars binnen het bedrijf, zeker die werken aan Battle.net, hebben meegeholpen aan de Switch-versie."

De hoofdontwikkelaar van de Switch-versie is echter Iron Galaxy. Yanagi: "Het was geweldig om met hen samen te werken. Hun team is erg ervaren met de Nintendo Switch en ze hebben ons veel geleerd over ontwikkelen voor het platform."

Overwatch is een team-based multiplayershooter van Blizzard waarbij spelers tussen helden met verschillende eigenschappen kunnen kiezen. Het spel is sinds 2016 beschikbaar op pc, PlayStation 4 en Xbox One. De Switch-versie komt op 15 oktober uit.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Een jaar is lang voor een overzetting. Fans mogen blij zijn dat Blizzard hier de tijd en geld voor had, aangezien Nintendo altijd uit de boot wil springen.

    Verbaast mij dat Nintendo niet heeft geholpen in de ontwikkeling. Slechte zaak…plus demotiverend voor andere ontwikkelaars is slecht voor het 3rd party softwareaanbod op de Switch.
  • @Richh

    ? Waarom zou nintendo helpen? Sowieso snap ik je hele verhaal niet.
  • @Richh
    Wat een onzin, we weten niet eens hoeveel developers hier aan werken en er wordt duidelijk gesteld dat het een voortdurend veranderde game is en dit lastig is om over te zetten, aangezien er dan alweer een nieuwe build is. Daarnaast zijn ze veel bezig geweest met de integratie in de infrastructuur van Blizzard.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren