1. Overwatch Workshop laat spelers zelf modi ontwikkelen

Overwatch Workshop laat spelers zelf modi ontwikkelen

Ook het ontwikkelen van vaardigheden en personages mogelijk

Blizzard introduceert een nieuw onderdeel voor Overwatch, genaamd de Overwatch Workshop. Met dit onderdeel kan je zelf content creëren voor de game.

Het nieuwe onderdeel is deels gebaseerd op de programmeermiddelen die Blizzard gebruikt heeft voor het ontwikkelen van de game. Wel is er sprake van een aangepaste interface en een paar toegevoegde systemen.

overwatch

De regisseur van de game, Jeff Kaplan, geeft aan dat het nieuwe onderdeel wel een beetje kennis vereist over het ontwikkelen van games. De functionaliteit is dan ook vooral geschikt voor gameontwikkelaars, die alle ruimte krijgen om spelmodi en personages te ontwikkelen.

Op dit moment is de tool beschikbaar voor pc-gebruikers en binnenkort wordt deze ook beschikbaar gesteld voor consoles. Met de Overwatch Workshop is het ook mogelijk om bugs te verwijderen en zelf ontwikkelde onderdelen met andere spelers te delen.

Volgens Kaplan is het met de tool mogelijk om levels te creëren, zoals een The Floor is Lava-level, maar ook het ontwikkelen van vaardigheden voor personages is mogelijk. Ze hopen via deze weg ook een liefde voor gameontwikkeling in spelers aan te wakkeren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren