1. Paper Mario: The Origami King aangekondigd voor Switch

Paper Mario: The Origami King aangekondigd voor Switch

Verschijnt 17 juli al

Nintendo brengt in juli de game Paper Mario: The Origami King uit voor Nintendo Switch.

In deze nieuwe Paper Mario wordt de Mushroom Kingdom geteisterd door een origami-schurk. Mario en zijn nieuwe partner Olivia moeten met Bowser en de Toads samenwerken om te strijden tegen de kwaadaardige 'Folded Soldiers'.

Nieuwe in The Origimai King is dat Mario enorm lange armen kan gebruiken om de omgeving te ontdekken, puzzels op te lossen en flinke schade te doen in gevechten.

Paper Mario: The Origami King komt op 17 juli uit voor Nintendo Switch.

Dit artikel delen

Over de auteur

Lucas May Hoofdredacteur van Gamer.nl. Liefhebber van de gekheid die deze intrigerende industrie met zich meebrengt. Perfecter dan Spelunky en Tetris wordt het niet.

Reacties

 • Haha zo dit was random ineens. Hopelijk gaat deze Paper Mario weer terug naar de roots van de Gamecube. Maar 17 juli dat schiet al op. Gezien de eerdere leaks, maakt dit de kans op de 3D Mario remasters (nog) groter!
 • Nintendo had toch geen games meer voor dit jaar?
 • @Newgamessuck

  Hahah dat heb ik nooit gezegd he. Ik zei ze hebben geen grote titels meer alleen wat kleinere titels. Maar als Nintendo nu ineens random games gaat aankondigen zonder melding van te voren. Maar je hebt gelijk het Paper Mario gerucht klopt. Dan hopen dat het Metroid gerucht ook klopt. Maar gezien het einde van de trailer is die kans ook aanwezig.
 • @smaakmaker
  Het is ook geen grote titel. Voor mij niet althans. Dus het is maar net hoe je het bekijkt.
 • @robertflappie

  Het is geen S-tier titel, maar toch wel een A-tier titel.
 • @PietS.
  Dit is toch geen port maar een compleet nieuwe Paper Mario game? Dan vind ik dat deze wel wat meer aandacht had verdiend. Een port krijgt meer aandacht dan een nieuwe titel dat is wel raar.

  Dit geeft in ieder geval een beetje hoop dat er nog meer games uitkomen dit jaar maar ik heb geen hoge verwachtingen. Het is in ieder geval zeker dat ze niet genoeg games hebben om een Nintendo Direct mee te vullen.
 • @Snafu9

  Het is een compleet nieuwe game, ja. En hoezo minder aandacht? Hoe weet je nu al dat deze game van nu tot release weinig/minder aandacht gaat krijgen? Door de compleet onverwachte aankondiging was de game direct trending op Twitter en schreven alle social media game kanalen erover. Betere reclame is er bijna niet…

  Nintendo is tot nu toe wel de enige die überhaupt nieuwe exclusieve games aangekondigd heeft (voor) dit jaar, dus ik zou niet zo snel conclusies trekken. Het kan nog alle kanten op. :)
 • @PietS.
  Het staat als een paal boven water dat games via een Nintendo Direct meer de aandacht krijgen dan alleen een trailertje via social media. Ook krijg je via een Direct meer informatie over de game waardoor je sneller geneigd bent om een game te kopen ja of nee. Met een trailer wordt ik er niet wijzer van of ik deze game zou willen kopen.

  Daarnaast is het niks voor Nintendo om een Mario game aan te kondigen via een trailer en niet via een Direct. Waar ze dit normaliter altijd doen.

  Nintendo moet het ook echt van hun exclusieve games hebben om hun Switch te laten verkopen. De top spellen van Nintendo worden daarmee aangevoerd in de lijsten. Geen exclusieve games is weinig inkomsten voor Nintendo. Andere consoles hebben de grote third party developers nog achter de hand. Hierdoor ben je appels met peren aan het vergelijken om te zeggen dat Nintendo de enige is die exclusieve games uitbrengt
 • @Snafu9

  Dat is niet helemaal waar, want tijdens een Direct wordt de aandacht verdeeld over meerdere games en nu gaat alle focus op 1 game. Ik snap wat je bedoelt, maar het is niet zo simpel als dat jij het uitlegt. Ook is het helemaal niet altijd zo dat je tijdens een Direct meer informatie over games krijgt… Dat scheelt gewoon echt per keer/game.

  En dat ze het op deze manier doen heeft natuurlijk (mede) te maken met corona. Van mij mogen ze het vaker zo doen (niet altijd natuurlijk). Nieuwe aankondiging, met een release datum lekker dichtbij. Ideaal!

  Nintendo is gefocust op exclusives en dat gaat ze prima af, als je kijkt naar zowel de hardware als software verkoopcijfers. Gelukkig zijn en komen en voortaan ook meer 3rd-party games uit op de Switch. Altijd een leuke bijkomstigheid.
  Verder heb ik het niet over exclusives uitbrengen (wat Sony dit jaar overigens ook doet), maar over het aankondigen hiervan. Bepaalde mensen zeuren wel over de manier van aankondigen van Nintendo, maar zij kondigen tenminste wat aan, i.t.t. de rest (tot nu toe).
 • @PietS.
  Nee dat klopt maar als er een Direct zou komen had het een grote kans geweest dat je meer info over deze game had gekregen dan nu alleen de trailer. Zelfde als met Super Mario Bros. Deluxe U. Daar gaven ze ook wat meer informatie dat je nu het spel met andere poppetjes kon spelen zoals Toadette enzo.

  Snap dat Corona veel roet in het eten gooit hoor. Maar een beetje transparantie van waar ze mee bezig zijn zonder een release datum te noemen is wel fijn. Hebben we iets meer houvast wat we kunnen verwachten. Die geruchten en speculaties begin ik wel zat te worden haha
 • @Snafu9

  Ik vraag me serieus af wat voor soort informatie je nog meer had willen krijgen? We hebben een trailer, met daarin gameplay, game mechanics, verhaal, een release datum, etc. gezien. Dat lijkt me toch (meer dan) genoeg informatie…

  Naja, het kan dat dat jou voorkeur heeft. Ik heb liever dit een bv. zo’n Metroid aankondiging die jaren te vroeg is gedaan (gelukkig doet Nintendo niet vaak aankondigingen te vroeg). Het onderscheidt Nintendo ook van de rest, want de rest doet bv. zoiets niet. Positief dus, in mijn ogen.
 • Zag er erg tof uit. Heb de vorige Paper Mario gemist omdat ik toen mijn Wii u al had verkocht. Maar ook nog een mooie hint aan het einde naar Metroid dus wie weet komt deze game ook nog. Wel een dingetje hij komt op dezelfde dag als Ghost of tsushima uit. Maar dat gaan we wel kunnen combineren.

  Wel is dit wat ik bedoel met slechte communicatie waarom zonder melding een trailer droppen geef het aan. Nu hopen dat Nintendo nog meer verassingen in petto heeft.
 • @smaakmaker

  De holiday games zijn nog niet bekend, dus ze hebben natuurlijk meer.

  Het is natuurlijk overduidelijk dat deze aankondiging voor een direct was bedoeld. Hoezo slechte communicatie als ze top trending halen op twitter? Tuurlijk is een direct leuker, maar we snappen allemaal waarom dat er niet is. Of…..Bijna allemaal :)
 • @Newgamessuck

  Ze hoeven van mij ook geen direct te doen. Maar je kunt mensen ook even van te voren waarschuwen er komt morgen een nieuwe trailer van een nieuwe game. En natuurlijk kun je wel een direct opnemen. Xbox kan toch ook een inside Xbox presenteren. En als het vanuit Japan niet kan. Dan heb je ook de Amerikaanse tak die dat prima kan. Maar laten we daar niet over verder kibbelen. Het is goed dat Nintendo eindelijk iets nieuws toont.
 • @smaakmaker

  Let's agree to disagree. Als ze dat zouden aankondigen verwacht met BOTW2 of Metroid prime 4. Krijgen ze paper Mario. Dat valt niet goed.
 • @Newgamessuck

  Ja dat is ook zo. Maar morgen nieuwe Paper Mario trailer stay tuned
 • @smaakmaker
  Wat voegt dat toe dan? Dat je het een dag van te voren weet…
 • @That Mr Awesome

  Wat ik dat toe vind voegen is dat je dan op de hoogte bent dat je het kanaal van Nintendo in de gaten moet houden.
 • @smaakmaker

  Worst case scenario is de holiday game Mario 3d world. Dat wordt ook sowieso een evergreen en system seller, maar niet de game waar ex WiiU bezitters op zitten te wachten als holiday knaller. Ik ga die wel double dippen trouwens. Wil hem graag op de switch.
 • @Newgamessuck

  Als 3D world extra levels heeft dan koop ik hem ook nog wel een keer. Maar ik hoop gewoon dat die Metroid hint betekend dat we in augustus of september een Metroid game kunnen verwachten. En 3D world en die Mario collectie hoop eigenlijk dat die race game komt ipv die collectie dit najaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren