1. Paper Mario: The Origami King heeft een open wereld

Paper Mario: The Origami King heeft een open wereld

Altijd iets te ontdekken

De nieuwste Paper Mario-game, Paper Mario: The Origami King, gaat een open wereld krijgen. Dat maakte het team achter de game bekend tijdens een interview met Game Informer.

Paper Mario: The Origami King werd in mei plotseling door Nintendo aangekondigd en komt over een paar weken uit. Tijdens een interview met Game Informer vertellen producer, Kensuke Tanabe en Masahiko Magaya, het hoofd van Intelligent Systems bij Nintendo, wat meer over de nieuwe Paper Mario-game. Daaruit blijkt dat het nieuwe vechtsysteem gebaseerd is op een Rubiks kubus en is Paper Mario: The Origami King niet meer verdeeld in verschillende hoofdstukken, maar is het dit keer een openwereld. “Een belangrijk kenmerk dat de wereld waar dit avontuur plaatsvindt bijzonder maakt, is dat er achter elke bocht een enorme map te ontdekken is", zegt Magaya. “Omdat de game zo is ingedeeld, waren we tijdens de ontwerpfase druk bezig om te zorgen dat er altijd iets in het gezichtsveld van de speler is om hun aandacht te trekken tijdens het verkennen van de wereld”.

Om ervoor te zorgen dat spelers tijdens het verkennen van de wereld niet de weg kwijtraken, kunnen spelers de vijf linten die Princess Peach in haar kasteel gevangen houdt volgen om naar het volgende punt in het verhaal te gaan. Dit kan te voet gedaan worden, maar er kunnen ook verschillende voertuigen gebruikt worden zoals bijvoorbeeld een boot en een schoenen-auto.

Paper Mario: The Origami King komt 17 juli uit op de Nintendo Switch.

Paper Mario: The Origami King

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • hmm ik weet niet of ik dit leuk vind. Ik weet ook niet meer precies hoe het met de andere Paper Mario games zat (zo lang geleden).

  Bij open werelden heb ik altijd zo het idee dat ik moet werken. Meestal na een uurtje ben ik er wel aan gewend, maar toch vind ik een level/hoofdstukstructuur niet verkeerd hoor.
 • @Luigi1985
  Ik denk dat de term open wereld hier niet zo groot is als we moeten verwachten. Waarschijnlijk kan je nu gewoon zelf kiezen welke kant je als eerst op gaat en zitten er leuke side quests in maar een Mario game waar je heel hard moet werken en verdwaald in de wereld kan ik me niet voorstellen.

  Als ik de tekst ook lees met die 5 linten dan kunnen we er vanuit gaan dat het om 5 werelden gaat? En op de weg daar naartoe kun je wat leuke dingen doen. Maakt de speelwereld alleen maar langer.
 • Ik ga de game ook kopen. Ik ga binnenkort naar het buitenland heb ik iets te doen in het vliegtuig. Dus ik hoop dat de game goed wordt beoordeeld.
 • @smaakmaker
  Als je zeker weet dat je de game koopt zou ik niet eens naar de reviews kijken maar gewoon zelf ontdekken wat je er van vindt. Mijn ervaring zelf is dat ik toch erg op de plus en minpunten ga letten als ik het spel daadwerkelijk speel. Die heb je natuurlijk niet als je geen reviews leest.
 • @Snafu9

  Klopt maar de kwaliteit van Paper Mario games is wat minder geworden. Dus ik wil wel graag weten of het echt goed is.
 • Als de spelwereld niet groter is dan die van AC: Odyssey koop ik hem niet!
 • @Mister Frowdo
  En terecht ook!
 • @blue_blade_3

  Je moet je prioriteiten ruim op voorhand stellen!
 • @Mister Frowdo
  Ja precies. Prioriteiten en principes maken de mens.
 • @blue_blade_3

  En manieren maken de man!
 • @Mister Frowdo
  Oohw dat zijn uitspraken die tegenwoordig niet meer kunnen he! Moet je mee oppassen, straks krijg je nog een ban nonjuu.
 • @blue_blade_3

  Was een knipoog naar het Kingsman franchise! ;-)
 • @blue_blade_3

  Je moet het niet zo zwart-wit zien (pun intended).
 • @PietS.
  Jawel, zo is onze samenleving tegenwoordig toch?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren