1. Patent van Sony beschrijft mogelijk backwards compatibility voor PlayStation 5

Patent van Sony beschrijft mogelijk backwards compatibility voor PlayStation 5

Zou de PS5 oude games kunnen afspelen?

Een nieuw gevonden patent van Sony lijkt een techniek te beschrijven dat duidt op backwards compatibility, mogelijk voor de PlayStation 5.

Het patent werd op 2 oktober door Sony Interactive Entertainment America gepubliceerd, maar werd al in 2016 vastgelegd. Er wordt in detail beschreven hoe textures van oude games tijdens het afspelen kunnen worden 'geremasterd'.

Het lijkt, in het kort, een beschrijving van de mogelijkheid om oude games te emuleren op nieuwe consoles. Het is nog niet duidelijk of het patent echt backwards compatibility voor de PS5 beschrijft, maar aangezien veel gamers kritiek hadden op het feit dat de mogelijkheden op de PS4 hiervoor beperkt zijn, zou dit patent er wel eens op kunnen wijzen dat Sony er aan werkt.

PlayStation 5

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik hoop dat het waar is, lijkt me echt geweldig om mijn ps4 games gewoon te kunnen blijven gebruiken. Dan haal ik hem zeker day one net als vele andere mensen denk ik
 • @adutchman

  Ben oprecht benieuwd welke PS4 games jij zo graag op een PS5 zou willen spelen. En je weet dat je die games dan ook gewoon nog op je PS4 zou kunnen spelen toch?
 • @Shuckle
  Ik heb nog een grote backlog die ik nog wil wegwerken. Gewoon het gemak van 1 console gebruiken met betere graphics zou ik vet vinden. Ik merk bij de ps3 dat ik hem niet zo snel aanslinger en daardoor loop ik veel mooie sales mis.
  Veel mensen zitten er niet op te wachten maar toch denk ik dat het een hele goede zet van Sony zou zijn als het vanaf dag 1 volledig backwards compatible zouden maken.
 • Ja hehe, tuurlijk gaan ze dit doen. Ze kunnen niet anders gezien de concurrentie. Zelfs de enorme fanbase laat ze er niet mee wegkomen als PS4 titels niet speelbaar zijn op de nieuwe generatie.
 • @That Mr Awesome

  Ik denk dat het beter is als ze het niet meteen doen. Zo kunnen publishers nog geld verdienen aan 4K 60fps updates van PS4 games. In een later levensjaar kunnen ze de software voor het emuleren erop gooien.

  Geen gamers droom, maar wel die van iedere publisher.
 • @SmartTies
  Begrijpelijk

  Kan je je een switch voorstellen die backwards compatible was? Dan hadden ze veel misgelopen zeg:p
 • @SmartTies

  Niet echt meer, uitgevers merken tegenwoordig wel de backlash hierop.
  Plus, automatisch emuleren is juist minder werk voor hen en hun games gaan veel langer mee.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren