1. Patent van Sony toont mogelijke PS5-controller

Patent van Sony toont mogelijke PS5-controller

Vergelijkbaar met de Wii U Game Pad

Een opgedoken patent van Sony toont een nieuw soort controller-ontwerp dat mogelijk bedoeld is voor de PlayStation 5.

LetsGoDigital merkte de patentaanvraag van Sony op en heeft hier direct een 3D-render hiervan gemaakt. Het gaat hier waarschijnlijk niet om de hoofdcontroller van de PlayStation 5, hier dook namelijk eerder al een patent van op.

De controller is volgens de documentatie revolutionair en moet gaan dienen als draagbare afstandsbediening. De controller doet stevig denken aan een ouderwets cassettebandje en bevat min of meer dezelfde vorm. Het rechthoekige apparaat bevat veel elementen die we kennen van PlayStation-controllers. Zo zien we een D-pad, actieknoppen, schouderknoppen en een aan- en uit knop. In het midden van het apparaat zien we een scherm waar de nodige informatie op wordt afgebeeld.

PlayStation 5 controller

Onder de afgebeelde controller zijn een aantal functies te lezen zoals tv kijken, muziek luisteren, afbeeldingen bekijken en email lezen. De kans is groot dat de rechthoekige controller gaat functioneren als een draagbaar koppelstation dat apparaten en data kan verbinden en versturen door middel van bijvoorbeeld Bluetooth en Wi-Fi.

De potentie van deze controller is groot, het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als mp3-speler, afstandsbediening en dergelijke. Daarnaast is het wellicht mogelijk om je PlayStation op afstand aan te zetten en downloads te starten. Het idee heeft veel weg van de Wii U GamePad, alleen is deze versie niet zo groot. Volgens LetsGoDigital bevat de controller tevens een vingerafdrukscanner en een hartslagmeter.

De kans bestaat natuurlijk ook dat dit apparaat helemaal niks met de PlayStation 5 te maken heeft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • 'revolutionair' en 'draagbare afstandbediening' zie ik niet echt samen gaan.
  • ziet er eerder uit als een raspberry pi hobbyproject dan een revolutionaire nieuwe controller.
    al deze functies zitten in principe al in je smartphone.. (mits de fysieke knoppen)
  • @HanTheMan precies dat ja 🤣🤣🤣
  • De functionaliteiten doen me denken aan… een smartphone…?
  • Dit lijkt me eerder een nieuw product dan een PS5 controller…
  • Leuk om shooters mee te spelen ook omg.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren