1. Patent wijst op stand-alone Switch Joy-Con

Patent wijst op stand-alone Switch Joy-Con

Voor een nieuwe versie van de Switch?

Een illustratie van een stand-alone Switch Joy-Con is te zien in een patent van Nintendo.

Het patent voor de controller werd al in 2018 vastgelegd door Nintendo, maar international geregistreerd in april 2020. In het patent zijn diverse illustraties te zien van een nooit uitgebracht type Joy-Con.

De huidige Joy-Cons kunnen aan de Switch zelf vastgeklikt worden, maar de Joy-Cons in het patent zijn losstaand. Het is niet duidelijk of Nintendo van plan is deze Joy-Cons ooit daadwerkelijk te produceren.

Fans speculeren dat het type Joy-Con gebruikt kan worden bij een eventuele versie van de Switch die alleen op televisie aan te sluiten is en dus niet als draagbare console gebruikt kan worden. Dit is echter louter speculatie en nooit bevestigd door Nintendo. Het bedrijf kwam vorig jaar wel met de Switch Lite, een versie van de console die juist niet aan de televisie gekoppeld kan worden.

Vorige maand deden er wel geruchten de ronde dat Nintendo aan een nieuwe, krachtigere versie van de Switch werkt. Deze console zou begin volgend jaar moeten verschijnen. Ook dit is nog niet bevestigd.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zou wat zijn een krachtigere Switch maar alleen beschikbaar als home console. Dan is voor mij de upgrade helemaal niet interessant. Speel heel vaak op handheld modus.

  Mocht dit allemaal waar zijn ben ik wel erg bang dat we toch Switch Pro exclusive games gaan krijgen. Een home console voor de Switch kan de hele Switch markt op zijn kop zetten omdat er ineens veel meer kracht en mogelijkheden kunnen worden toegevoegd. Ik juich deze beslissing zeker niet toe. En wat is dan nog het verschil met een PS4 of XBOX? De laatste generaties home consoles hadden iets unieks wat de grote next-gens niet hadden.
 • @Snafu9

  Verschil met de ps4 of xbox, zijn de games en innovativiteit. En daar draait het hoofdzakelijk om bij Nintendo. De IP's zijn van een dergelijke kwaliteit en gameplay, daar kan geen game van de concurrentie tegenop. Nintendo staat niet voor niets steeds bovenaan of trekken zich weer op na een wat mindere console (gamecube, WiiU).

  PS4 en Xbox vervolgen zijn slechts steeds upgrades, zoals je steeds een betere pc koopt.
 • @Monojaxx
  Klopt ik vraag me alleen af hoe innovatief een home console Switch nog zal zijn ten opzichte van PS en XBOX. Het innovatieve van de Switch nu is de draagbaarheid en het switchen tussen scherm wat het best bij je past op dat moment. Als dat verdwijnt zie ik geen verschil meer in de type console ten opzichte van PS en XBOX. Even de first party games erbuiten gelaten.

  Daarnaast verwacht ik niet dezelfde specs als een PS5 of XBOX Series X. Daardoor zal de home console Switch altijd achter de feiten aan lopen en verliest deze zijn niche die ze nu juist wel hebben met draagbaarheid. Wat hou je over een soort PS4 met first party spellen van Nintendo. De hele niche die de Wii, WiiU en de Switch nu heeft zijn allemaal weg. Lijkt me niet de weg die Nintendo in wilt slaan.
 • @Snafu9

  Nintendo verrast iedere keer weer (vanaf de Wii) met een console die iets speciaals heeft of kan, (zo ook sterk in handhelds waar de concurrentie alweer mee gestopt is). Dit verwacht ik ook bij een volgende console. Ik verwacht dus geen gamecube-achtige console waar je een spel in stopt en speelt met een dertien in één dozijn controller, zoals de PS4 of XBOX series One X en S.

  Niet dat dat verkeerd is hoor, zelf heb ik óók een PS4pro staan.

  Ook zal Nintendo niet meer strijden om de snelste en mooiste graphics (al vind ik BOTW werkelijk adembenemend mooi), en dat werkt. De Switch verkoopt nog altijd als een tierelier.

  Nintendo was een van de eerste bedrijven die thuis gaming groot maakte, en ze staan nog steeds sterk.

  En vergeet ook niet, pas vanaf de Wii zijn ze deze andere weg in geslagen, daarvoor hadden ze vrijwel steeds de snelste consoles met de mooiste graphics (zoals de eerste 3D pogingen, zoals Starfox met de FX chip)
 • @Monojaxx
  Ja precies dit. Ik hoop dat Nintendo dat er wel in houdt want dat is wat Nintendo nou Nintendo maakt.

  Daarom hoop ik niet dat die Switch Pro een dertien in één dozijn console wordt. En dat deze losse Joy-Cons gewoon een product apart wordt om erbij te hebben.

  Van mij mogen ze dit concept ook best uitbreiden met handheld en home console in 1. Zelden zo blij geweest met een console als de Switch.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren