1. Pc-games leveren Ubisoft het meest op

Pc-games leveren Ubisoft het meest op

PlayStation-verkopen ingehaald door pc-verkopen

Ubisoft heeft haar kwartaalcijfers van het eerste fiscale kwartaal naar buiten gebracht. Uit dit rapport zijn een aantal opmerkelijke veranderingen vast te stellen.

De cijfers zijn gedaald ten opzichte van het zelfde kwartaal afgelopen jaar. Ubisoft zegt zelf echter dat de cijfers voor hun meevallen en beter zijn dan geanticipeerd. Uit het financiële rapport dat Ubisoft naar buiten heeft gebracht, valt te concluderen dat de pc-verkopen goed waren voor maar liefst 34 procent van de totale opbrengsten, nauw gevolgd door de PlayStation 4 met 31 procent. Opvallend is dat de Xbox One slechts voor 18 procent van de opbrengsten heeft gezorgd. 8 procent van de totale opbrengsten komen voort uit mobiele spellen. De Nintendo Switch levert Ubisoft het minst op met maar 5 procent.

Ten opzichte van vorig jaar zijn de pc-verkopen dus flink gestegen en hebben de opbrengsten van de pc de opbrengsten van de PlayStation ingehaald. Het spel Anno 1800, dat in de periode tussen juli en september twee uitbreidingspakketten krijgt volgens dit rapport, heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Dit spel en de meeste pc-spellen worden verkocht via Ubisoft haar eigen webwinkel Uplay. Deze webwinkel heeft het volgens Yves Guillemot, de CEO van het bedrijf, erg goed gedaan.

Anno 1800

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

  • "Opvallend is dat de Xbox One slechts voor 18 procent van de opbrengsten heeft gezorgd."

    Niets opvallends aan als je kijkt naar de console sales.
  • Switch ook geen verrassing eerste kwartaal. Met geen nieuwe release.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren