1. Metro Exodus komt op pc een jaar exclusief naar Epic Games Store

Metro Exodus komt op pc een jaar exclusief naar Epic Games Store

Behalve voor mensen die al via Steam hebben gereserveerd

Vanaf 15 februari is de pc-versie van Metro Exodus een jaar lang exclusief via de Epic Games Store verkrijgbaar.

Dat hebben uitgever Deep Silver en ontwikkelaar 4A Games aangekondigd. De pc-versie van de game zou eerst ook op platforms als Steam en GOG verschijnen. Mensen die de game al via Steam hebben gereserveerd, kunnen vanaf 15 februari wel nog via de digitale winkel aan de slag met het spel.

Daarbij komt Metro Exodus op 14 februari 2020 weer volledig op Steam beschikbaar, zo blijkt volgens PC Gamer uit een persbericht. De exclusieve deal is niet van toepassing op alle downloadbare content, dat dus ook meteen naar Steam komt.

Deep Silver en 4A Games laten weten dat het feit dat Epic een minder groot gedeelte van de winst eist, ook in het voordeel van gamers is. In Noord-Amerika kost de pc-versie van het spel daardoor maar 49,99 dollar in plaats van 59,99 dollar. In andere regionen, waaronder Europa, blijft de game gewoon 59,99 euro kosten.

Steam is niet blij met de keuze van Deep Silver om een tijdelijke exclusieve deal met Epic te sluiten. Op de Steam-pagina van de game valt te lezen: "We vinden de beslissing om de game van Steam af te halen oneerlijk naar gebruikers toe, zeker na de lange reserveringsperiode. We verontschuldigen ons aan Steam-consumenten die hadden verwacht de game tot en met de releasedatum te kunnen kopen maar nu pas van deze beslissing hebben vernomen."

Op 15 februari komt Metro Exodus ook op PlayStation 4 en Xbox One uit.

Metro Exodus

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Aii… Steam mist de Metro.
 • Deze versplintering is een goede reden om helemaal te stoppen met PC Gaming. Ik ben weer gaan PC Gamen door Steam, toen kwam daar Origin bij, toen Ubisoft, toen Bethesda, nu Epic Games Store (al hadden ze al een client) en daarnaast is Battle.net een Activision-store geworden. Het maakt het allemaal niet gebruiksvriendelijker.

  Hoewel dit natuurlijk al sinds jaar en dag ook geldt voor consoles.
 • @CerandoX.nl

  Binnenkort komt de verzoening: crossplay™ voor iedereen.

  Steam, Epic games, Origin, Microsoft Store, Activision, Bethesda en Ubisoft hand in hand.
 • Lol lach me kapot de ontwikkelaar maakt zich zelf kapot hiermee. De meeste mensen hebben 100+ games in hun steam library en zien steam bijna als iets persoonlijks.Niet dat dit goed is maar de sales gaan nu echt flut worden op de pc. Check al die comments op reddit en Facebook, mensen zijn echt kwaad.
 • Tja, dit ga ik dus niet doen…. dat word op andere manier of wachten ….kan ik jaar wachten … uhm i dont think so…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren