1. PES koopt Juventus-rechten op

PES koopt Juventus-rechten op

Spelers verschijnen nog wel in Fifa 20

De voetbalclub Juventus gaat bij de concurrent van PES 2020, Fifa 20, gedwongen onder een andere naam spelen. Dit is een direct gevolg van een nieuwe samenwerking tussen Konami's PES en de voetbalclub Juventus.

Pro Evolution Soccer heeft in een Tweet, via hun officiële Twitter-account, bekentgemaakt dat er een overeenkomst is gesloten tussen Juventus en PES. In deze overeenkomst is een unieke samenwerking tussen de twee vastgelegd. Dit houdt onder meer in dat alle tenue's, 3D-scans van de spelers en het Juventus-stadion volgend jaar alleen nog maar te bewonderen zijn in PES.

Ook het logo en de clubnaam zijn off-limits voor EA's Fifa 20. EA heeft inmiddels bekendgemaakt dat Juventus onder de naam Piemonte Calcio gaat spelen in Fifa 20. Piëmont is de regio waar Juventus zich in bevindt, Calcio is Italiaans voor voetbal. Een vrij logische naam dus voor de Italiaanse kampioen.

Fifa-fans kunnen echter wel gebruik maken van Juventus-spelers. Onze De Ligt en die Portugese spits zijn dus gewoon speelbaar op Fifa en verkrijgbaar in Ultimate Team. Hier vind je een lijst met veelgestelde vragen, mochten er nog onduidelijkheden zijn.

Eerder dit jaar was er gedoe tussen Fifa 19-ontwikkelaar EA en Juventus-speler Cristiano Ronaldo. Zou dit volgens jullie hier iets mee te maken kunnen hebben, of staat dit hier compleet los van?

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • De gameplay blijft praktisch hetzelfde, de prijs ook, maar de licenties worden dus gaandeweg minder. Goed bezig EA
  • 'Die Portugese spits'🤣🤣
  • Dus straks 2 halfbakken games, kon er toch niet aan wennen aan al die nep namen.
    En nu bij FIFA en pes dus geen echte namen meer.
    Misschien kan je die dan kopen met een dlc of iets dergelijks, want daar draait het om.
    Geld uit de gewone man jekkeren, zodat die rijke nog rijker kunnen worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren