1. PewDiePie behaalt honderd miljoen abonnees

PewDiePie behaalt honderd miljoen abonnees

Eerste solocreator die dat behaalt

Felix 'PewDiePie' Kjellberg heeft inmiddels meer dan honderd miljoen YouTube-abonnees. Daarmee is het de eerste solocreator die dat heeft behaald.

Het muziekkanaal T-Series was het eerste kanaal met de honderd miljoen abonnees, maar PewDiePie is wel de eerste solocreator die het illustere aantal heeft behaald. Alleen het kanaal 5-Minutes Craft komt in de buurt met 60 miljoen leden, aldus Forbes.

Ondanks de populariteit van de streamer en content creator, komt PewDiePie zo nu en dan ook negatief in het nieuws. Zo maakte hij grapjes over nazi's in 2017 en heeft hij meerdere racistische opmerkingen gemaakt. Firewatch-ontwikkelaar Sean Vanaman heeft zelfs geëist dat PewDiePie's video rondom Firewatch offline gehaald moest worden. "Hij is erger dan een verborgen racist; hij propageert verachtelijke rotzooi die echte schade doet aan de cultuur rondom zijn industrie." De laatste tijd richt PewDiePie zich vooral op Minecraft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ahjah de nazi grapjes. Waar hij een militaire pakje aan had….. van het Britse leger in WW1 en een paar internet gekkies maakte er nazi van.

  Opzich geen verrassing dat een youtuber negatief in het nieuws komt. Youtube is groter dan main stream media en de media nitpick graag om adverteerders weg te jagen bij youtube voor eigen gewin.
 • Wanneer er een artikel of bericht geschreven wordt over Pewdiepie, lees ik telkens weer woorden zoals 'rascistische uitlatingen', 'discriminerend' en 'nazi'. Niet alleen hier, maar ook op PU.nl, NU.nl, Teletekst en andere nieuwsbronnen. De beste man heeft duizenden uren aan video gemaakt en dit is hetgeen wat de media eruit weet te halen. Niet al die positieve en goede dingen die de Zweed heeft gedaan, en spoiler; dat heeft hij.
 • - En ook miljoenen inzamelt voor het goede doel. + Voor een 100 miljoen stream misschien geld in zal zamelen voor de Amazone.
  - Mensen(veelal jongeren) bijna iedere dag een lach op het gezicht geeft.
  - Na bijna 10 jaar nog steeds bij de grote zit, omdat hij door de jaren heen zijn content heeft aangepast en een trendzetter is. Maar ook altijd doet wat hij leuk vindt.

  Maar het meeste negatieve nieuws is pure onzin en fake news. Zelfs dat nazi gedoe was veel groter gemaakt dan het was. En de n-word…zoveel doen dat, meerdere malen, harde r en zonder ruis…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren