1. Phil Spencer: 'Game-industrie heeft meer zichtbare zwarte leiders nodig'

Phil Spencer: 'Game-industrie heeft meer zichtbare zwarte leiders nodig'

Meer diversiteit in managers

In een interview met Kotaku geeft Xbox-hoofd Phil Spencer aan dat er meer zichtbare zwarte leiders nodig zijn om de diversiteit in de game-industrie te vergroten.

"Een gebied waar we ons als industrie echt op moeten richten, inclusief mijn eigen team, zijn de zichtbare leiders", zegt Spencer. "Want er is een generatie waarbij dat niet is gebeurd."

Ook geeft hij aan dat 'zwarte mensen niet zoveel kansen hebben gekregen om gamebedrijven te leiden', wat resulteert in minder diverse organisaties en managers. "We hebben een diverser team nodig. Dus ik zeg dat we ons voor nu richten op representatie onder managers."

In juni beloofde Microsoft rassenongelijkheid en racisme aan te pakken met een nieuw plan. Daaronder valt investeren in een meer divers team en partners, en een inclusieve werkcultuur creëren.

Xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Phil kan zo bij GroenLinks aan de gang met het hokjesdenken/apartheid. Om te kotsen dit.

  Je heb goede managers nodig; een kleur boeit niet. Nu komt er straks een zwarte man, omdat hij toevallig die kleur heeft: racistischer kan niet.
 • @DopieJopie1

  Ik heb ooit iemand gekend die een zwarte jongen in zijn sportclub wou hebben gewoon om te kunnen pochen met multiculturaliteit. 🙄

  Je kiest mensen om hun kwaliteiten en persoonlijkheid, niet om hun huidskleur.
 • @Mister Frowdo

  Precies dit gebeurt er dus.

  En mensen die nog steeds geloven dat multiculti überhaupt werkt: steek je kop nog dieper in het zand ;)
 • @DopieJopie1

  Multiculturele samenlevingen kunnen werken. In Marrakesh bv. leven allerlei godsdiensten samen onder één dak en daar verloopt alles vreedzaam. Het enige jammere is dat er altijd twee uitersten zijn en geen gematigde tussenpartij.

  Het gaat mij niet zo zeer over die topic, eerder over het hokjesdenken en zieltjes winnen voor het maken van winst.

  Iedereen verdient gelijke kansen, en er zijn problemen als je "anders" bent, maar er zijn altijd topmannen die er winst uit moeten kloppen.
 • @Mister FrowdoDDe reden waarom het in Marokko wel werkt is omdat straffen daar nog steeds straffen zijn..

  Hier in België krijg je amper 10 jaar na een 3-voudige moord en misdaden met terroristisch motief een 5 jaar..

  Het begin van de ondergang van Europa zijn we aan het meemaken.
 • @DopieJopie1
  Jullie plaatsen echt net wat ik wou typen. Zelfde sport verhaal; iemand van mijn werk vertelde dat er door een OR word gekeken naar allochtonen medewerkers. Prima natuurlijk maar het werd een beetje gebracht alsof een bepaald percentage allochtoon moet zijn. Doet is gewoon discriminatie, want stel dat die "doelstelling" niet behaald is, dan kan "Jan Visser" de functie niet krijgen.
 • @DopieJopie1

  Het gaat erom dat donkere mensen vaak al vanaf het begin minder kansen krijgen/hebben, waardoor ze minder makkelijk omhoog kunnen klimmen. Als je om je afkomst met 1-0 achter staat, is het allemaal niet zo eerlijk he? ;)

  Goed nieuws dit dus!
 • @brushaway

  Maybe in de VS is dat zo. Maar in Europa en zeker in Nederland wordt ieder kind geboren met dezelfde kansen. Ze hebben allemaal dezelfde rechten en plichten. Ze kunnen allemaal gratis naar school en kunnen allemaal studeren met budget beschikbaar gesteld door onze overheid.

  Je moet alleen niet te lui zijn om al deze cadeautjes zelf uit te pakken en op het rechte pad te blijven.

  Dus vanaf het begin 1-0 achter staan gaat er bij mij niet in. Ze denken dat ze 1-0 achter staan en gaan daar naar handelen. Ongemotiveerd etc.
 • Even zien of mensen hier nu ook gaan afkomen met reacties als: "Zo trekken ze Black Lives Matter kiesvee weer aan!".

  In een gelijkaardig artikel onlangs over Sony werd dat ook meteen gezegd toen ze een onbekende zwarte rapper naar voren trokken als promotiemateriaal voor de PlayStation 5.

  Zo zie je maar weer dat beide partijen zich schuldig bevinden op het gebruiken van politieke spelletjes voor commerciële doeleinden.
 • @Mister Frowdo

  Even voor de bühne is dit.

  Kansen zijn er genoeg. Overal. Maar gelukkig kan een donker persoon de huidskleur de schuld geven en zeggen: wij krijgen geen kansen!

  En dan ga je als bedrijf ook nog even politiek correct voor de bühne deze manier van racisme goed praten.
 • @DopieJopie1

  Er is wel degelijk een verschil tussen bevolkingsgroepen en de kansen die ze krijgen. Het enige dat we wel in ons achterhoofd moeten houden, is het feit dat ook blanke mannen grote sukkelaars kunnen zijn.

  Ga maar eens naar een ziekenhuis in Amerika: Wit is dokter, Aziaat is verpleger en Zwart is het verzorgend personeel. Die mensen hebben gewoon een moeilijker traject om aan de top te geraken. Punt.

  Ik zie tegenwoordig weinig rasechte Belgen/Nederlanders op een bedrijf kuisen. Direct na de Brexit (allochtonen buiten) kwam al de vraag: "Who's gonna clean your toilets?"
 • @Don Carpaccio

  Dat verschil is er dus niet. Aangepraat.

  In een land vol kansen kan iedereen aan de top komen. Blank kan alleen zichzelf de schuld geven, donker geeft de huidskleur de schuld.
 • @DopieJopie1

  Dat is er wel. Ik ken genoeg mensen die dankzij hun voornaam en door enkelingen die het verbrodden niet aan een soortgelijke job geraken. Er zijn genoeg bedrijfsleiders die "die kleurlingen" niet aannemen (letterlijk horen zeggen door mijn werkgever). Degoutant!

  Als we iedereen over dezelfde kam gaan scheren… 😏

  PS: wat Don Carpaccio zegt is waar. Ook wij als blanke man worden gekloot daardoor. Niet iedereen denkt hetzelfde. Iedereen is anders en ja, ook wij zien af van deze stereotiepen. Het white man privilege is ook gigantisch overdreven. Iedereen moet knokken om ergens te geraken in zijn leven…
 • @Don Carpaccio

  Ik bedoel: Obama werd president van Amerika. De slechtste ooit, maar goed: hij kwam er wel. Het kan prima. Net zoals er blanke mensen zijn die er niets van bakken.
 • @DopieJopie1

  Je hebt een enorme tunnelvisie zo lijkt het, helaas.
 • @DopieJopie1

  De slechtste ooit….?

  Jij loopt nog niet zo heel lang op deze modderbal of wel? 😂
 • @Ramirez

  Zeker wel. Heel tijdje ook. Obama is een ramp geweest, maar zijn uitstraling was top. Dus zien mensen het niet.

  Trump daarentegen heeft een drol als uitstraling maar qua beslissingen best president ever.
 • @DopieJopie1

  Snap niet hoe je die man kan prijzen. Hij heeft gisteren letterlijk opgeroepen tot geweld bij de verkiezingen aan zijn Proud Boys en alligator kwekend kiesvee.

  Verder heeft de man in kwestie alleen maar economische afbreuk gedaan, helemaal niets veranderd en alleen maar meer verdeeldheid veroorzaakt tussen de Amerikanen. De focus lag bij Trump op militaire macht, maar de gezondheidszorg laat het afweten door een gefaald hospitalisatiesysteem. Ik zie heus geen militaire soldaten patiënten met covid19 verzorgen, maar ja, dat virus is toch maar fake news!

  Verder doet hij een afbreuk aan de democratie en de Amerikaanse grondwet, zweert hij op een Bijbel die hij niet kan parafraseren omdat hij de simpele katholieke zieltjes wilt winnen die nog geloven dat spek eten op vrijdagochtend godslastering is… Good luck with that! Om nog maar te zwijgen over het geklungel op internationaal vlak… Beste president ooit, haha! Hij kan nog niet eens deftig een speech geven zonder zichzelf te bewieroken. 😅

  Biden mag dan wel platte kaas zijn, maar het zal sowieso een meer capabele president zijn. Trump daarentegen mag van mij z'n eigen comedy show krijgen, de afgelopen vier jaar heb ik nog nooit zo smakelijk gelachen.
 • @Mister Frowdo

  Ik meen het wel. Economisch ging het super, tot Covid (pech).

  Covid is sowieso overdreven. Een killervirus is het niet.

  Verder zijn al z'n beslissingen prima. Amerika first.

  Geen oorlog. Vredesverklaring MO en Noord Korea inkomen. Voorbeelden van enkele topdingen die hij gedaan heeft.

  En media doet nou eenmaal veel aan fake nieuws. Hij benoemd dat goddank.

  Ik ga hem missen en hoop dat Amerika leert.

  En verdeeldheid: tja, links wil dat en krijgt dat nu. Van harte.
 • @DopieJopie1

  Oké, waaruit leid je af dat het economisch super gaat? Er zijn genoeg mensen die vorige keer op Trump gestemd hebben die nog altijd in een bodemloze finaciële put zitten. Trump zou zo bv. de auto-industrie weer laten opbloeien, niets is minder waar. Daardoor heeft hij nu al veel kiezers verloren. Fake news, fake promises!

  Haha, oké, Covid is overdreven? Hier begin ik zelfs nog niet aan… 🤦‍♂️
  Welke beslissingen dan? Het wegstappen uit de klimaattop? Banden met de Europese Unie verbreken? Geld investeren in de rijke elite maar niet in de hardwerkende Amerikaan? Ik vind het altijd sneu dat mensen die Trump verkiezen zo weinig voorbeelden naar voren kunnen schuiven… 🤔

  Geen oorlog: geef hem nog 4 jaar extra. Vredesverklaringen smeden met dictaturen als Rusland en Noord-Korea zijn niet voor niets. Trump is niet Europees gezind, dus hou je maar vast als die grote drie banden met elkaar smeden… Als hij z'n eigen land nog niet naar de knoppen doet kan hij ons economisch nog altijd boycotten - dus het kan ook effect hebben op jou. 😉

  Elke media doet aan fake news. Elke krant is gekleurd. Enkel in dit geval is Trump zo ziekelijk dat alles wat niet overeen stemt met zijn persoonlijke visie bestempeld wordt als fake news.
  T'is nog niet zeker dat je hem zal moeten missen. Het kan nog alle kanten uit. Maar ik gok toch ook dat Biden zal winnen. En maar goed ook.

  Vind het trouwens grappig hoe je de man in kwestie zelfs parafraseert. Altijd met de vinger wijzen naar het linkse kamp, haha, niet iedereen die Biden stemt is links, maar mensen die het beu zijn hoe Trump hun geliefde land van melk en honing heeft om zeep geholpen. Je hoeft zelfs geen politieke interesse te hebben om te zien waarom het daar fout loopt. 🙄

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren