1. Phil Spencer ontkent dat Microsoft Japanse studio's wil overnemen

Phil Spencer ontkent dat Microsoft Japanse studio's wil overnemen

Spencer heeft wel al Elden Ring gezien en vindt het een ambitieus project

Xbox-hoofd Phil Spencer claimt dat recente berichtgeving waarin staat dat Microsoft in gesprek is met Japanse ontwikkelaars om ze over te nemen, incorrect is.

Dat meldt hij in een interview met Gamespot. De interviewer verwijst naar een recent artikel van Bloomberg, waarin staat dat Microsoft in gesprek iss met diverse Japanse ontwikkelaars met de intentie om ze op te kopen.

"Dat denk ik niet", lacht Spencer. "We zijn er meestal niet - ik zeg 'dat denk ik niet' omdat ik niet bij elke meeting van elk team ben - maar ik in ieder geval niet. Veel van de kansen die we tot nu toe hebben gehad, kwamen voort uit langdurige relaties. We zijn daar niet met onze visitekaartjes aan het strooien om mensen te vinden."

Spencer vervolgt: "Ik heb eerder al mijn affiniteit met Japanse studio's uitgesproken en ik denk wel eens terug aan de tijd dat we meer Japanse games als first-party spellen hadden. Wanneer de deal (met Bethesda) rond is heb ik zin om meer tijd te besteden met Tango (Gameworks) en hun werk, daar ben ik zeker geïnteresseerd in, maar nee, ik denk niet (dat het Bloomberg-artikel) accuraat is."

In hetzelfde interview geeft Spencer ook wat details over Elden Ring, de nieuwe game van Dark Souls-ontwikkelaar FromSoftware waar de studio samen met A Song of Ice and Fire-schrijver George R.R. Martin aan werkt. "Ik ben iemand die alle games van Miyazaki het afgelopen decennium heeft gespeeld en dit is duidelijk de meest ambitieuze game die hij tot nu toe heeft gemaakt." Volgens Spencer "verlegt Miyazaki zijn grenzen" met de game. Het is niet duidelijk wanneer Elden Ring uitkomt - er is nog altijd geen gameplay van getoond.

Het complete interview is hieronder te bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Hij zit in de ontkenningsfase. Dit is zeker geen goed teken.
  • Ze zijn niet aan het praten, het praten is afgerond :-p

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren