1. Phil Spencer praat over de prijzen van next-gen-games

Phil Spencer praat over de prijzen van next-gen-games

Uiteindelijk bepalen de gamers

Phil Spencer heeft zich uitgesproken over de prijzen van next-gen-games. Dit deed hij in gesprek met The Washington Post.

De aanleiding voor het interview was de aankondiging van 2K Games dat de next-gen-versies van NBA 2K21 70 dollar ging kosten (ongeveer zestig euro). Dat is tien dollar duurder dan de games waren op de vorige generaties consoles sinds de PlayStation 3/Xbox 360-tijdperk.

Spencer wilde geen uitspraak doen of de first-party-games van de Xbox Series X ook 70 dollar gaan kosten, maar gaf aan dat de gamers toch uiteindelijk de prijs van de games in handen hebben. “Als industrie kunnen we doen wat we willen met de prijs”, zei het Xbox-hoofd. “Ik ga niet negatief doen over mensen die een nieuwe prijs bepalen voor hun games omdat ik weet dat ze het doen voor hun persoonlijke behoeftes. Ik weet dat uiteindelijk de gamers met hun portemonnee de prijs van de games bepalen en ik het volledige vertrouwen in dat systeem."

De Xbox Series X moet ergens dit najaar gaan uitkomen. Aankomende donderdag worden er tijdens de Xbox Games Showcase gameplaybeelden van verschillende first-party-games getoond.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Niet dat ik wakker lig van het tientje extra, maar tegenwoordig wordt er met microtransacties (en zeker bij 2K) belachelijk veel geld verdiend. Dus dat tientje extra is in mijn ogen niet echt te verantwoorden.
 • Tja, dat is nou eenmaal marktwerking: als je er 70 euro voor vraagt en mensen zijn bereid dit te betalen, dan prima… Blijkt dit voor velen te duur, dan zal de prijs vanzelf dalen. Valt weinig zinnigs over te zeggen, toch?
 • Ik snap nog steeds niet dat de meeste communicatie via deze man moet gaan.
 • @Don Carpaccio
  Omdat hij hoofd van de Xbox-divisie is.
 • @CerandoX.nl

  Uiteraard, maar de baas kan dit nieuws ook via de algemene kanalen de wereld in sturen.

  Nu is het telkens een one man show.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren