1. Phil Spencer: 'Xbox Series X heeft winnend plan voor concurrentie PlayStation 5'

Phil Spencer: 'Xbox Series X heeft winnend plan voor concurrentie PlayStation 5'

Xbox-baas laat een klein beetje info los

Phil Spencer, Xbox-baas bij Microsoft, heeft in een interview de lancering van de Xbox Series X besproken. Dit deed hij in gesprek met gameplatform IGN.

Het interview duurde een uur en tijdens het gesprek werd er gesproken over de nieuwe Xbox Series X, die later dit jaar moet uitkomen. Ook de lanceertitels van de nieuwe generatie Xbox werden besproken, maar Phil Spencer danst voornamelijk om het onderwerp heen. Tot nu toe is alleen Halo Infinite als first party-game voor de Series X bevestigd voor de lancering.

Het enige wat hij erover los wilde laten is dat een succesvol console niet afhangt van het aantal lanceertitels. Zo vindt de Xbox-baas dat de Xbox One te veel titels bij diens release had: “Het helpt niet dat er acht games op dezelfde dag uitkomen”, zegt Spencer. “Dat kan veel beter verspreid worden.”

Hiermee lijkt Spencer aan te geven dat er minder titels op de releasedag van de Xbox Series X gaan uitkomen vergeleken met de Xbox One. Verder geeft Phil Spencer informatie over de prijs van de Xbox Series X. Hoewel hij het precieze bedrag niet noemt, zegt hij tevreden te zijn met het prijspunt dat voor de Xbox Series X is gekozen. "Ik voel me goed over de prijs waar wij heen gaan," zegt Spencer. Ook gaf hij aan dat hij tevreden is met de prestaties van de console.

Concurrentie met PS5
Wel houdt Microsoft Sony nauwlettend in de gaten wat betreft de laatste ontwikkelingen van de PlayStation 5, maar Spencer geeft aan dat ze een 'winnend' plan klaar hebben liggen:"Ik geloof dat wij een plan hebben dat kan winnen, nu moet dat plan nog uitgevoerd worden", zegt hij. Hij zegt verder dat hij tevreden is met hoe de Xbox Series X zich standhoudt met de PlayStation 5. "Ik was tevreden met wat Sony met de PlayStation 5 in de presentatie heeft laten zien, met onder andere de verbeteringen in de SSD en Audio techniek."

Phil Spencer zegt ook in het interview dat de prijs niet alleen afhangt aan de console zelf, maar ook aan de games, backwards compatibility en diensten als de Xbox GamePass. Hij geeft ook aan dat de prijs nog steeds 'flexibel' is.

Xbox Series X

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Vooralsnog loopt Microsoft voor op Sony, maar Sony kan een hoop doen om dat te veranderen. Als Halo Infinite de enige Microsoft-exclusive (komt ook naar PC) is en Sony komt met een paar goede titels die er fantastisch uitzien, zeg een Sci-Fi Naughty Dog-game of een SOCOM-game door Guerilla, dan zal ik toch eerder voor een PS5 kiezen.
 • @CerandoX.nl
  Miss qua specs maar behalve de nerds die alle pixels willen tellen gaat iedereen naar PS5
 • @RiRi
  Een beetje te vroeg om dat te zeggen. Microsoft heeft ook een goede propositie met GamePass en daarnaast weten we nog niet met welke games ze komen eind dit jaar.
 • @CerandoX.nl

  Fable 4, Hellblade 2, Halo Infinite en Forza Motorsport 8(deel 7 uit 2017) zullen waarschijnlijk de launch titels worden voor XSX.
  Sony heeft titels als Horizon 2, Spider-Man 2, Gran Turismo 8 en God of War 2.
  Dan heb ik het wel over een periode van eind 2020 tot begin 2022.
 • @Ardyn erg onwaarschijnlijk dat hellblade 2 launch game wordt. Bij de onthulling werd nog gezegd dat de ontwikkeling in de beginfase zat.
 • @obi-twan kenobi
  Ik neem de term launch erg breed, in het eerste ficale jaar zegmaar.
  Persoonlijk denk ik dat deze games dus voor Maart 2022 zullen komen.
 • @Ardyn
  Zou mooi zijn. Ik zie alleen opvolgers van Horizon en Spider-Man niet gebeuren. Het zou wel kunnen overigens. Ik hoop dat het SOCOM gerucht waar is en Guerrilla daar aan werkt. :-)
 • @CerandoX.nl

  Horizon 2 zijn ze al mee bezig sinds…ja…Horizon uit is eigenlijk.
  Deel één kwam begin 2017 al uit, dus kan best wel eens eind 2020 uitkomen.
  Spider-Man 2 zijn ze ook al een tijd lang mee bezig, deze verwacht ik in september 2021 uit te komen, omdat de game toch niet immens groot is en Insomniac een zeer productieve studio is.
 • @CerandoX.nl Die begrijp ik niet? Hoe kan Microsoft in godsnaam voor lopen. Het blijkt ook uit alle polls die her en der afgelopen maanden tot zelfs nu worden gehouden, dat de PS5 gewoon populairst is, daar gaat echt niets wereldwijd aan veranderen.

  Ze moeten zich beide bewijzen in een nieuwe generatie, maar Microsoft kan nog nauwelijks winnen als ze ook alles op de PC releasen. Ze willen zoveel mogelijk mensen hun service laten gebruiken, maar de console markt is gewoon gedaan.
 • @Snake_NL
  Iedereen, zelfs mijn moeder, gaat voor de Xbox Series X. Daarnaast loopt Fortnite nu al beter op de Xbox Series X.
 • Nee goede launch games zijn een grote faal inderdaad.
  Je kan er beter een Media apparaat van maken zonder games. Dat verkoopt veel beter.

  Wederom weer een hoop Amerikaans gebrabbel maar tot dusver geen daden.
  Hij is zich vast aan het indekken voor het feit dat er dus geen reet beschikbaar is bij de lancering. Alleen Xbox Xbox 360 en Xbox one spellen.
 • @TommieNL
  Ik denk dat je eerder moet denken aan het feit dat de One launchgames meer kwantiteit boden dan kwalitiet. Killer Instinct kwam aardig voor de dag maar was geen klapper, Forza 5 was qua gameplay in orde maar een uitgeklede variant, Ryse was zeer matig, Fighter within afschuwelijk, LocoCycle matig en er waren nog wat matige titels.
  Hij zal dus doelen dat hij liever 1-2 echte sterke IP's ziet die bij launch te krijgen zijn en dat multiplatform de rest doet. En dus niet 7-8 console exclusives waarvan het gros totaal geen AAA kwaliteit biedt.
 • @xevulutionx

  Als je 1 of 2 ijzersterke titels hebt is dat inderdaad prima.

  Maar toch ben ik bang dat het weer meer woorden dan daden gaan worden. Maar ik blijf positief en wacht het af :)
 • Hij zegt geen gekke dingen en spreekt iig met gepast respect over de concurrentie. Beiden zullen een aardig plan hebben liggen en beiden komen in huis. Voor mij bij launch de Series X die me ook ideaal lijkt om mn backlog weg te werken die steeds ernstigere vormen aanneemt. De PS5 schaf ik direct aan zodra daar een nieuwe Naughty Dog game of GT game verschijnt. Ik heb er wel zin in iig!
 • zoals altijd weer een hoop blablabla bij microsoft en zeggen nu weer dat ze concurrentie makkelijk aan kunnen maar ieder simple ziel weet ook dat als je goed tussen de regels doorleest dat ze weer angst hebben voor sony en dat ze bang zdt ze het onderspit gaan delven (zeker in europa) het systeem xbox is teveel op de arikaanse markt gericht terwijl sony dit veel beter doet en zicht richt op de totale wereld markt .
  ik ben er heel eerlijk in ik ga voor ps5 wqant de specs liggen helemaal niet zoveel uitelkaar en dat zal bljiken als ze op de markt komen
 • @djodjo
  Waar lees je dat ie zegt dat hij de concurrentie makkelijk aan kan? bla bla komt dus niet van hem. Als ik je reactie en het verhaal nogmaals lees is het best bizar haha.

  Spencer van MS:
  Ik geloof dat wij een plan hebben dat kan winnen, nu moet dat plan nog uitgevoerd worden.
  Vertaling van djojo IG: We kunnen de concurrentie makkelijk aan.
  Jou moeten ze niet voor een boodschap sturen iig
 • @djodjo
  Waar wordt gezegd dat ze de concurrentie makkelijk aan kunnen? Of is je reactie volledig gebaseerd op de titel van dit artikel? ;)
 • Zoals hierboven wordt aangegeven worden er geen gekke dingen gezegd. Alleen is de titel een beetje krom en geeft het verkeerde idee van wat er daadwerkelijk gezegd wordt.
  Ik ben in ieder geval veel meer tevreden over de aanpak dan met de presentatie/release van de Xbox One, en het is goed om te zien dat Sony en Microsoft elkaar goed scherp houden.
 • @Gaaiz
  Jep ik verbaas me wat over de toon in reacties die direct vrij negatief is richting MS terwijl dat naar aanleiding van t interview helemaal niet nodig zou hoeven zijn. Wellicht dat de titel meteen mensen tegen de haren strijkt ofzo, zoals je zegt
 • @xevulutionx
  Nou ja ik bedoel niet meteen negatief maar ik snap dat de titel nou geen goede start is idd. Slecht over nagedacht :P.

  "Het enige wat hij erover los wilde laten is dat een succesvol console niet afhangt van het aantal lanceertitels"

  Uit dat stukje kun je dus eigenlijk nu al opmaken dar er nagenoeg geen lanceer titels zullen zijn. En aan het eind gooit hij het weer op die BC en gamepass. En dat is allemal leuk en aardig, maar ik betaal geen 599 (VOORBEELD) om spellen van een vorige generatie te kunnen spelen. Ik wil dan wel een aantal toppertjes erbij die ik direct op de nieuwe console kan spelen. Ik ben denk ik een van de weinige die helemaal niks om BC gamepass ps now en oude remaster geeft. Maar goed, zo denk ik er over.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren