1. Phil Spencer teaset grote verandering voor structuur Halo Infinite

Phil Spencer teaset grote verandering voor structuur Halo Infinite

The Master Chief is inspiratie voor Halo Infinite

Phil Spencer, het hoofd van Xbox, heeft gehint dat er een grote verandering omtrent de structuur van Halo Infinite op komst is. Hij deed de uitspraak in gesprek met het nieuwsplatform Polygon.

Halo Infinite is een van de weinige bevestigde launchtitels voor de Xbox Series X en op een paar filmische trailers na is er nog vrij weinig over deze game bekend. In een interview met Polygon zegt Phil Spencer dat de game speelt en eruitziet als normale Halo-game, maar dat er mogelijk een aantal structurele veranderingen zijn doorgevoerd met de Master Chief Collection (MCC) als inspiratie.

“De studio heeft superveel geleerd over wat het betekent om eigenlijk een collectie te hebben, om de totaliteit van de Halo-lore, kennis, verhalen en ervaringen in één wereld te hebben met één Halo-gebruikersinterface en platform", vertelt Spencer aan Polygon. “Toen 343 bezig was met deze collectie, hebben ze de voordelen gezien om onze klanten niet te verplichten om keuzes te maken als ‘Wil ik deze aanschaffen, of deze?" Ik heb op dit moment het gevoel dat de Halo-games met elkaar concurreren. Dat merk ik bij veel franchises die jaarlijks uitkomen. Daar zie je dat ontwikkelaars enorm veel energie gebruiken om klanten naar de nieuwe versie van de game te krijgen”, zegt het Xbox-hoofd. “Ik denk dat gaming in de afgelopen jaren is geëvolueerd naar het beeld dat we moeten respecteren waar onze klanten op dit moment zijn. Dit komt ook neer op het motto dat we bij Xbox hebben en die ga je terugzien in de manier waarop over Halo Infinite gesproken gaat worden en in de structuur van de game zelf.”

Phil Spencer wilde verder niet over dit onderwerp uitweiden. Welke ‘structurele’ verandering Halo Infinite gaat hebben is nog onduidelijk. Vermoedelijk komt er tijdens de Xbox Games Showcase aankomende donderdag meer informatie naar buiten.

Halo infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik heb ZO VEEL zin in donderdag! Het wordt steeds lastiger mijn verwachtingen te temperen.. De Slipspace engine gaat volgens mij grote verrassingen brengen. Niet alleen qua graphics, maar de technieken binnen de engine zelf ben ik zeer benieuwd naar. Het is in de vorige delen ook altijd leuk geweest in de engines om te experimenteren wat er mogelijk is, en die "sandbox" lijkt alleen maar groter/leuker te worden.

  DefendTheHouse staat er vol mee:
  https://www.youtube.com/channel/UC7ezYtIOQSq7_Pk7d5OVJig
 • Ik hoop persoonlijk dat ze niet teveel tijd aan Halo besteden aangezien ze maar een uur hebben. En ben benieuwd of ze eindelijk een vette first party games line up hebben.
 • Het zingt al een tijdje rond dat de multiplayer free to play wordt om (ook op pc) de concurrentie volop aan te kunnen gaan. Zou ook een brutale stap zijn.
 • @That Mr Awesome

  deels fijn, deels zorgt het ervoor dat werkelijk iedereen online verschijnt en je een community krijgt waar je wellicht niet zo blij van wordt lees = 'je moeder' kinders…
 • @benjaminben Sorry hoor maar wat maakt dat nu weer uit? Speelt er iemand nog met de game chat open dan? Je zit toch gewoon met je eigen vrienden in een party chat? En zoniet, dan heb je de chat toch uit staan. Ik ken werkelijk niemand die met vreemden gaat zitten chatten in een shooter.
 • @Robskeee

  Ik heb geen vrienden die gamen, dus als ik teambased speel dan zal ik wel moeten. Maar dan nog ontkom je niet aan de community, niet alleen de taal is storend bij bepaalde groepen de manier van spelen ook.

  Maar fijn dat jij er geen last van blijkt te hebben.
 • Zolang Halo infinite geen open wereld game wordt en het verhaal stukken beter is dan van deel 5 zal het wel een toffe game worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren