1. Phil Spencer: 'Volgende generatie consoles gaat gamen enorm veranderen'

Phil Spencer: 'Volgende generatie consoles gaat gamen enorm veranderen'

Sprong van Xbox One naar Series X is groot

Xbox-baas Phil Spencer is van mening dat de volgende generatie consoles de manier van gamen enorm gaat veranderen. Dat zegt hij in een reactie op Twitter.

Een van de punten van kritiek die een gamer zou kunnen hebben wat de volgende generatie consoles betreft, is dat de sprong van PS4 Pro en Xbox One X naar PS5 en Xbox Series X niet zo groot lijkt. Daar is Xbox-baas Phil Spencer het logischerwijs niet mee eens. Op Twitter liet hij weten dat hij denkt dat de Xbox Series X een significante verandering gaat brengen in hoe games 'voelen'.

"In mijn optiek zal het 'gevoel' van gaming even dramatisch gaat veranderen zoals dat bij de sprong van 2D naar 3D ook het geval was, vanwege de verbeterde CPU, DLI, geheugenbandbreedte en de SSD", tweet hij. Ook is hij enorm enthousiast over de mogelijkheden die ray-tracing gaat bieden in consoles en stipte hij DLI (dynamic latency input) aan. Met deze technologie blijft de controller beter gesynchroniseerd met de game, wat bij competitief gamen (zoals bij snelle shooters) een enorm voordeel oplevert. De tweet is hieronder te bekijken.

De Xbox Series X komt dit najaar uit. Lees hier meer over de specificaties van de console.

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Ik denk dat de sprong absoluut niet zo groot wordt als de 2D naar 3D tijd. Grafisch worden de stappen zelfs steeds kleiner.
  De grootste winst gaan we natuurlijk zien met de SSD en eindelijk een fatsoenlijke CPU. Eindelijk geen gigantische laadtijden meer, en veel levendigere omgevingen vol NPC's.
 • Alleen door de nieuwe laadtijden ben ik al helemaal voor de nieuwe generatie!! De rest maakt mij een heel stuk minder uit.
 • 4K 60FPS incomingggg, kijk er nu al naar uit.
 • Verwacht ook geen grote megasprong al denk ik dat ik grafisch wel een big smile ga krijgen voor weer het volgende stapje. Kortere laadtijden zijn fijn meegenomen zodat 1 minuut+ wachten ala rdr2 verleden tijd zijn. Maar wachten van 3 of 8 seconden dat boeit me niet zo veel qua verschil. Dat je direct kan schakelen tussen verschillende games is ook leuk zonder laadtijd maar voor mij niet van megabelang.
  Ik wil gewoon zoals hierboven zien dat er gewoon soepele snelle prestaties zijn die continue 4k 60fps garanderen in het mooist mogelijke jasje. Dat zal ook wel lukken maar reken eigenlijk op een overgang van kleiner formaat dan de overgang van x360/ps3 naar xone/ps4 was.
 • Van die laadtijden zei Sony toen ook tijdens presentatie van de PS4, ik moet het nog zien!
 • Ik weet het niet hoor, ik vond de Power of the cloud destruction in Crackdown 3 al heel wat.
 • Als laadtijden relatief kort zijn, dan heb ik er niet echt moeite mee. Zo vond ik het in RE juist een meerwaarde hebben dat je zo'n deur animatie kreeg te zien bij het laden van een nieuw deel van de spelwereld. Vooral bij nieuwe deuren gaf dit altijd zo'n 'ho fuck wat zal erachter zitten' zet je schrap moment. Daarbij zijn het soms ook momentjes om ff een nieuw biertje te halen, je telefoon te checken of even het toilet te bezoeken ;) Niet dat dit laatste echt een voordeel is, maar toch, het had wel wat.

  Maar er zijn echter ook genoeg games die een prachtig voorbeeld geven hoe laadtijden games best kunnen verzieken. Probeer de Harvest Moon- en Rune Factory-games op de Wii maar eens te spelen. De laadtijden verzieken letterlijk de hele flow van de gameplay. Maar ook het sterven in TW3 is echt een straf door de dikke vette laadtijd die volgt. The Elder Scrolls-games kunnen er trouwens ook wat van. Letterlijk ieder huis, iedere fast-travel en iedere grot kent zijn eigen laadscherm. Erg vervelend.
 • @benjaminben
  Als we het over games hebben met belachelijke laadtijden; Destiny (2). Elke keer als je naar een andere planeet gaat ben je 2/3 min tijd kwijt. Zelfs als je in een missie of op een planeet bezig bent heb je constant "loading" staan en je inventory kan je pas na 5 sec zien.

  Verschrikkelijk
 • @blue_blade_3

  haha ja klopt. Fable 2 was hier ook zo erg in, haalt de flow er vreselijk uit idd ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren