1. Phil Spencer wil ‘xCloud op elk scherm zien’

Phil Spencer wil ‘xCloud op elk scherm zien’

Smartphones zijn nog maar het begin

Phil Spencer heeft als doel om de streamingdienst Project xCloud op ‘elk scherm’ uitbrengen. Dit heeft hij vertelt in gesprek met The Verge.

Gisteren werd er bekendgemaakt dat de streamingdienst van Microsoft onderdeel gaat worden van de Xbox Game Pass Ultimate. Na deze aankondiging vertelde Xbox-hoofd Phil Spencer tegenover The Verge waar hij de service nog meer op wil uitbrengen. Spencer zegt hierin dat xCloud eerst moet uitkomen op smartphones, maar dat het de intentie is dat “xCloud op alle soorten computerschermen gebruikt kan worden waar mensen op kunnen gamen.” “We zijn gesprekken aan het voeren en dingen aan het uitwerken,” hint het Xbox-hoofd.

Project xCloud moet in september gaan uitkomen en bevindt zich op dit moment in de bèta-fase. Via de website van de dienst kunnen geïnteresseerden zich nog voor de bèta aanmelden.

xCloud

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

 • Ik las gisteren een reactie dat de service flink verbeterd is in Nederland. Vlak na release vond ik het maar zozo, maar straks toch maar opnieuw een sessie proberen.
 • @Gaaiz
  Laat maar weten. Deed het bij mij destijds ook niet echt goed. Heb nu geen toegang tot 5ghz
 • @Eshura
  Vanaf mijn werkplek op zolder op een vrij oude accesspoint op 5 GHz was het best goed te doen. Heb een stukje campaign gedaan met de Master Chief Collection, maar de vertraging was nog wel merkbaar. Bij een multiplayer shooter was je echt in het nadeel geweest.
  Ik zat er aan te denken om beneden ook even te testen, maar mijn "fantastische" telefoon wou niet naar 5 GHz schakelen. Op 2.4 GHz was het eigenlijk te haperig en niet te doen, wat ook nog steeds geldt voor 4G (buiten geprobeerd, "volledig bereik"). Had echter geen zin om beneden 2.4 GHz uit te schakelen of te scheiden, ook omdat er wat oudere apparatuur op die band verbonden is. Ik ben ook bang dat de echte "leek" een hoop zal mopperen in zo'n situatie en de dienst snel opzij zal schuiven.
  Bekabeld testen zou via een Android device ergens in huis misschien wel moeten kunnen, maar heb ik ook even geen zin in.

  Wat mij ook op valt is dat er duidelijk "One S" hardware gebruikt wordt. Wat onder andere te merken is in de laadtijden, welke niet sneller zijn dan normaal (wat mijn inziens anders kan als er toch al gestreamed wordt). Wellicht wordt dit goed aangepakt bij de upgrade naar "Series S" hardware.


  TLDR: Via 5 GHz prima te doen en stabiel, echter naar mijn mening iets te veel vertraging voor bijvoorbeeld competitieve shooters.
 • @Gaaiz
  Dank uuuuu
  Denk inderdaad dat wanneer het nog niet fatsoenlijk werkt zonder 5ghz dat de minder die hards wat minder snel de moeite zullen doen om het goed werkende te krijgen.
 • @Gaaiz
  Relaxed dat jij zomaar even zo'n uitgebreid onderzoek hebt willen uitvoeren en neerpennen! Ik zat over de service te twijfelen, maar weet nu dat ik m'n tijd er voorlopig beter nog even niet aan kan verdoen. Het voldoet zeker nog niet aan dat wat ik ervan hebben wil.

  Dank!
 • Ik gebruik de dienst Shadow op de pc, als Xcloud een soortgelijke kwaliteit kan leveren qua streamen ben ik dik tevreden!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren